A început anul universitarA început un nou an universitar! Aproximativ 500.000 de studenţi au revenit în amfiteatre, în toate facultăţile din ţară. Momentul a fost marcat prin festivităţi, în 52 de instituţii de învăţământ superior. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Iaşi, care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri”. La ceremonie au participat reprezentanţi ai celor cinci universităţi de stat din municipiu.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României

"Mă aştept ca universităţile sa fie creative, să-şi asume misiunea de a educa studentii."

Premierul Viorica Dăncilă a participat, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova. Ea le-a vorbit studenţilor despre măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor medicilor şi dezvoltarea infrastructurii din sistemul medical. Viorica Dăncilă a mai precizat că Executivul doreşte să faciliteze accesul medicilor tineri pe piaţa muncii şi să îmbunătăţească accesul pacienţilor la serviciile medicale în special în zonele defavorizate. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I” din Bucureşti. În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare. În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter

VOX-URI


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook