A început pelerinajul la Sf. Cuvioasă ParaschevaA început pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei! Mii de credincioşi din toată ţara s-au adunat deja la Iaşi. Racla de argint cu moaştele sfintei a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi depusă într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult. A fost necesară intervenţia jandarmilor, pentru că oamenii s-au înghesuit să fie cât mai aproape de moaşte. Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, credincioşii se vor perinda prin faţa baldachinului, pentru a atinge racla cu relicvele sfinte şi pentru a se ruga. Ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

MIHAI CHIRICĂ, primar Iași "Ați și văzut că au ajuns pelerinii și s-au așezat la coadă. Asigurăm ce este necesar. Am făcut o trecere în revistă și stăm aproape de acest nou eveniment și să iasă așa cum trebuie."

VOX "Pentru sănătate, pentru pace, pentru cei care sunt pe pământ și în ceruri. De fiecare data în fiecare an am venit."

VOX "Este impresionantă jertfa acestor oameni. Fără să știu cât costă această împodobire și cinstirea lor cu flori, care le trimit cu gândul la Rai, atât de frumose sunt!"

Anul acesta, pelerinii se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Muceniţe Tecla, aduse la Iaşi de la Mănăstirea Neamţ. Credincioşilor care vor sta noaptea la rând le vor fi oferite, de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în timpul pelerinajului de la Iaşi, unde sunt aşteptaţi peste 150.000 de participanţi. Pentru pelerini a fost creat un culoar special de acces către Catedrala Mitropolitană."

Pelerinajul se va încheia duminică seara.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook