Abonamentul medical al angajatului, pe banii angajatoruluiNoutate în acordarea serviciilor medicale! Toţi angajaţii din România pot merge pentru un consult medical ori pentru un tratament la un spital privat sau la o clinică privată, pe banii angajatorului. Măsura, prevăzută într-o lege care vine cu unele completări asupra Codului Fiscal, intrată în vigoare de câteva zile, nu afectează angajatorul care oferă abonamente medicale pentru salariaţii săi în limita a 400 de euro pentru fiecare abonament. În aceste condiții, angajatorul va fi scutit de plata impozitului. Cel mai avantajat este, însă, angajatul, care are astfel acces nerestricţionat la servicii de medicină primară, prevenţie şi educaţie medicală. Abonamentul medical poate fi solicitat şi de angajat, care se poate prezenta în faţa angajatorului direct cu contractul încheiat și beneficiază de finanțarea în aceleași condiții a abonamentului medical.

EDUARD DOBRE, director executiv PALMED "Stimulează sectorul medical, stimulează pacientul, care, pe lângă faptul că are servicii medicale foarte bune, beneficiază şi de aceste informări privind diagnosticul, analizele medicale."

În prezent, pe piaţă, la 400 de euro, sunt mai multe tipuri de abonamente disponibile.

prin telefon: ANDREEA MINUŢĂ, reprezentant lanț de clinici private "Ele pot include de la acces la consultaţii medicale, care sunt cu analize de laborator, cu ecografii, cu investigaţii de imagistică complexe, RMN-uri, monitorizarea sarcinii. În 400 de euro, este un abonament dintre cele mai complexe."

Piaţa românească a cotractelor de acest gen în sistem privat ar putea ajunge, în următorii ani, până la trei milioane de abonamente, odată cu introducerea deductibilităţilor. Preţul mediu al unui abonament este de 10-11 euro, românii preferându-le pe cele de bază.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că 93% dintre români sunt asiguraţi doar ai sistemului de sănătate de stat. Un procent foarte mic are fie un abonament la o clinică privată, plătit integral sau parţial de compania la care lucrează, fie o asigurare privată de sănătate. 4% dintre români nu deţin însă niciun fel de asigurare."

Introducerea deductibilităţilor prezintă şi un alt avantaj. Toate sumele obţinute de clinicile medicale sunt reinvestite în sistemul de sănătate. Astfel, pot fi deschise noi unităţi medicale, se alocă bani pentru pregătirea medicilor şi se achiziționează aparatură performantă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook