Absolvenții de gimnaziu află la ce liceu vor învăța din toamnăAproape 113.000 de elevi din întreaga ţară au aflat în ce liceu vor învăţa din toamnă, în urma repartizării computerizate organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. 27.700 de candidaţi din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă. Anul acesta se organizează doar două etape de admitere, faţă de trei, cum a fost anul trecut, iar repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal de stat se face într-o singură etapă. Astfel, candidaţii care au participat şi au rămas fără un loc la liceu în urma repartizării computerizate pot fi distribuiți de către comisiile de admitere judeţene sau cea a municipiului Bucureşti pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale. De asemenea, anul acesta a crescut și ponderea mediei de la evaluarea națională.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a ajuns la 77%, în urma soluţionării contestaţiilor. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, care reprezintă 80% şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, care are 20%."

Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost de 97,1%, iar şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă. Anul trecut, procentul absolvenţilor clasei a opta care au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională a fost 75,1%. Cele mai căutate licee din ţară rămân Colegiul Naţional "Sfantul Sava", Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" și Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr".


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook