Abuzul de antibiotice, un real pericolAbuzul de antibiotice dăunează grav sănătăţii! Specialiştii lansează un nou semnal de alarmă. România se află pe locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte consumul de antibiotice. Aşa arată un raport întocmit de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, cu ocazia celei de a 10-a ediții a Zilei de Conștientizare asupra Antibioticelor. Mai mult, potrivit experților internaționali, suntem țara cu cel mai mare procent de administrare a antibioticelor fără prescripție.

Deşi acest tip de medicamente se recomandă pentru tratarea infecțiilor și are efect doar asupra bacteriilor, mulţi români apelează la antibiotice pentru a trata o banală răceală sau pentru viroze, situație în care antibioticul nu are niciun efect, ci, dimpotrivă, poate dăuna. Un alt pericol este şi prescripţia abuzivă de antibiotice din partea medicilor. În ambele cazuri, efectul negativ se reflectă, în primul rând, în creșterea numărului bacteriilor rezistente la tratament.

ALEXANDRU RAFILA, preşedinte, Societatea Română de Microbiologie

ADRIAN STREINU-CERCEL, manager, Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”

Abuzul şi administrarea incorectă a antibioticelor a devenit o problemă de sănătate publică cu consecinţe severe, chiar cu decese. Specialiştii spun că peste 50% dintre români fac tratament cu antibiotice măcar o zi într-un an. Doar Grecia, Cipru și Italia ne întrec la consumul de antibiotice. Asta în timp ce țări precum Islanda, Finlanda, Suedia sau Danemarca au un consum foarte redus.
Problema antibioticelor a devenit una mondială, pentru că unele bacteriile au dezvoltat o rezistență la ele, care uneori ucide pacientul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook