Accidente multe, daune mari



Prea multe accidente grave, prea multe daune de acoperit prin polițele RCA! Din 20 de mașini înmatriculate în România, cel puțin una produce anual accidente în trafic soldate cu pagube materiale sau vătămări corporale și decese. Așa arată o analiză realizată de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. În rândul persoanelor fizice, proprietarii de mașini cu vârsta de până în 30 de ani înregistrează cea mai mare frecvență a accidentelor. Cea mai mare frecvență a daunelor este întâlnită, însă, în sectorul de transporturi, la vehiculele de dimensiuni mari.

prin telefon: MARIUS LEONTE, expert auto

"Este adevărat că avem foarte multe accidente în România. Una dintre cauze sunt drumurile și autostrăzile care nu sunt foarte bune, iar la acest capitol mai au de lucrat. Vehiculele trebuie să fie conforme, din toate punctele de vedere. În al doilea rând, este extrem de important să fim foarte atenți în trafic și să conducem preventiv."

Potrivit datelor Poliției Române, în fiecare zi a anului 2020 s-au produs 17 accidente, soldate cu pierderi de vieți sau răni grave. Dintre cele aproximativ 22.800 de accidente înregistrate anul trecut, peste un sfert au fost grave. În acest context, indicatorii care țin de rata daunei RCA, cum ar fi raportul dintre daunele plătite și primele brute subscrise, sunt printre cei mai mari din Europa. În primul semestru din 2021, acest raport s-a situat la circa 84%, ceea ce înseamnă că din 100 de lei încasați din prima RCA, 84 de lei sunt plătiți către păgubiți sau sunt utilizați la constituirea de rezerve. La acesta se adaugă taxele de funcționare și cheltuielile de distribuție și administrare, astfel că rata combinată tehnică pentru RCA a ajuns la peste 116%.

prin telefon: MĂDĂLIN ROȘU, președinte, Biroul Asigurătorilor Auto din România

"Știm foarte clar că în acest moment în România, o mare parte din despăgubiri se alocă despăgubirilor aferente despăgubirilor corporale și deceselor. Ce este neplăcut și îngrijorător este că în 2017, de când legea RCA este în vigoare, există o prevedere prin care ar trebui să fie pus în aplicare un barem traumatologic pentru calculul daunelor morale, este obligația Ministerului Sănătății, dacă nu mă înșel, lucru care nu se întâmplă."

În acest moment, polița RCA acoperă, potrivit legii, daune materiale de 1.220.000 de euro și prejudicii de 6.070.000 de euro pentru vătămări corporale și decese. Specialiștii din domeniul asigurărilor consideră că este nevoie de măsuri care să ducă la scăderea frecvenței accidentelor rutiere și la îmbunătățirea legislației RCA.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook