Acord G20 pentru diminuarea rezistenței la antibioticeMiniştrii Sănătăţii din G20 vor colabora pentru a diminua rezistenţa faţă de antibiotice. G20, grupul ţărilor cu cele mai dezvoltate economii din lume, s-a întrunit pentru prima dată în acest an, sâmbătă, la Berlin. Participanții au anunțat că vor colabora pentru a diminua acest fenomen îngrijorător. Rezistenţa la antibiotice este capacitatea naturală sau dobândită a unui microorganism de a rezista efectelor unuia sau mai multor antibiotice. Rezistența poate să apară prin selecţie naturală sau prin mutaţii. Odată apărută rezistenţa la antibiotice, gena care codifică acest caracter se poate răspândi la alte celule. O bacterie poate purta simultan mai multe gene de rezistenţă la antibiotice, fiind numită în acest caz multirezistentă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Oficialii reuniți la Berlin au anunţat că vor începe să implementeze o serie de planuri naţionale în scopul diminuării rezistenței la antibiotice, până la sfârşitul anului viitor. Totodată, aceștia au declarat că vor ajuta ţările sărace să îmbunătăţească accesul populaţiilor lor la medicamente comercializate la preţuri convenabile."

Germania, care, anul acesta, deţine preşedinţia G20, a calificat acordul drept ”o realizare importantă”. Toate ţările participante la G20 au acceptat să se ocupe de această problemă şi să implementeze sisteme ce impun obligativitatea emiterii unor reţete medicale pentru prescrierea de antibiotice. Considerând că globalizarea a ajutat bolile infecţioase să se răspândească mult mai repede decât în trecut, reprezentanţii celor 20 de state participante s-au angajat să întărească sistemele de sănătate naţionale şi să îşi amelioreze capacitatea de a reacţiona la pandemii şi în faţa altor riscuri de sănătate publică.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook