Acord politic pentru Schengen



Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că eliminarea controalelor la granițele aeriene și maritime pentru România se va produce în martie 2024, anunțând astfel o veste așteptată de 13 ani. În urma acestui pas, românii vor putea să beneficieze de avantajele Spațiului Schengen în călătoriile aeriene și maritime. Cu toate acestea, nu există încă o dată pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre. Marcel Ciolacu a comunicat aceste informații pe pagina sa de Facebook și a anticipat închiderea negocierilor pentru frontiera terestră în 2024. În prezent, urmează un vot în Consiliul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre UE (COREPER) pe 29 decembrie, la Bruxelles, unde Austria, având o atitudine inflexibilă, nu așteaptă eliminarea controalelor la granițele terestre mai devreme de 2025. Viena a stabilit trei condiții esențiale pentru "Air Schengen", printre care se numără întărirea securității la frontierele externe ale UE, sporirea controalelor la frontierele România-Bulgaria și Ungaria-România și acceptarea de către Bulgaria și România a unor migranți aflați în Austria, în special afgani și sirieni. Însă premierul Bulgariei a respins categoric aceste cerințe considerându-le "absolut inacceptabile". Președintele Klaus Iohannis a exprimat îndoieli cu privire la flexibilitatea imediată a Austriei în ceea ce privește aderarea completă la Schengen. Austria a blocat anterior aderarea României la Schengen în decembrie 2022, în Consiliul JAI de la Bruxelles, venind cu argumentul crizei migranților. Cu toate acestea, pe 21 decembrie 2023, Olanda a renunțat oficial la vetoul impus Bulgariei, deschizând astfel calea pentru progrese în acest sens.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook