Acțiune educativă, în care copiii au învățat regulile de igienă, de siguranță rutieră și de prim ajutor"Cu mâinile curate"! Nu este vorba celebrul film, ci de o acțune a cercetașilor din Ilfov și București, pentru implicare în viața civică a comunităților! Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni, în colaborare cu Apasisapun.ro, TORK, Centrul de Siguranță Auto Copii și I.S.U. Ilfov au organizat un eveniment la care au fost chemați să participe 200 de cercetași. Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în activitățile educative concentrate pe învățarea regulilor de igienă personală și de siguranță rutieră, dar și în cursul practic de acordare a primului ajutor.

BIANCA ROTARU, reporter ”Acțiunea educativă face diferența dintre viață și moarte. Ce înseamnă să circuli în siguranță cu mașina părintilor, ce înseamna a călători în siguranță, ce activitați distractive putem avea în masină alaturi de părinți sunt doar câteva lucruri de baza la care toți copii ar trebui să aibă acces.”

OVIDIU CIUTESCU, șef Centrul Local, ”Lupii Ageri” Popești-Leordeni ”Copiii trebuie să învețe lucrurile astea, considerăm noi, pentru că sunt extrem de utile. În primul rând, dacă ești sănătos, poți să și gândești normal, poți să te și asiguri, ca să nu te implici în tot felul de alte probleme rutiere. Tocmai de aceea i-am adus pe cei de la I.S.U., tocmai de aceea i-am adus pe cei de la Poliția Rutieră din București, să vorbească cu copii, să le explice lucruri pe care altfel nu au de unde să le învețe.”

CLAUDIU COSTEA, inspector de poliție, Brigada Rutieră București ”Acest eveniment are scop, bineînțeles, preventiv și ne referim aici la îmbunătățirea siguranței ruriere. El este destinat, în primul rând, dispozitivelor de retenție și utilizarea corespunzătoare a acestora. Rolul nostru aici nu a fost de a prezenta sancțiunile sau măsurile care se expun de către polițiștii rutieri în cazul în care conducătotii auto nu respectă aceste reguli de circulație. Noi considerăm că rolul nostru trebuie să fie unul preventiv.”

MARIN BĂLȚOIU, pompier, I.S.U. București- Ilfov ”Astăzi vom face o demonstrație, pentru cei mici. Un accident rutier cu o mașină răsturnată și vrem să vadă și cei mici. În primul rând să îi stimulăm să poarte centura în scaunele în care ei foarte greu vor să își pună centurile când merg cu părinții în mașină. ”

ALICE DONA MITU, medic, expert siguranță auto copii ”Scopul este de a crește nivelul de educație în rândul copiilor, în ceea ce privește respectarea anumitor reguli, atât ca pasager în autovehicule, cât și ca pieton sau utilizator de alte mijloace de transport, biciclete, trotinete, astfel încât să ajungem să reducem incidența numărului de copii implicați în accidente mortale în România.”

VOX ”Am învățat cum să ne spălăm pe mâini și cum e igiena. Am învățat cum să trecem strada și cum să ne asigurăm.”

VOX ”Am învățat cum să trec strada pe la pietoni și ca să mă asigur, să ma învârt 360 de grade, să mă uit în spate mai ales dacă sunt pameni cu trotinete electrice. ”

După o asemenea zi plină, copiii se pot lăuda că au învățat numai lucruri folositoare. După o experiență care se dovedește utilă pentru copii, dar și pentru părinți, cercetașii spun că vor organiza în continuare astfel de acțiuni educative.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook