Adunarea Parlamentară NATO, la BucureștiAmeninţarea Rusiei la graniţa României şi măsurile de securitate pe care Alianţa Nord-Atlantică le va adopta în perioada următoare, discutate la Bucureşti! Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Brigada multinațională din România este un semnal clar al determinării și prezenței Alianței Nord-Atlantice în regiune, precum şi al faptului că un atac împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe. Jens Stoltenberg a făcut această declaraţie după o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis. Anterior, secretarul general al NATO a afirmat, în cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a NATO de la Bucureşti, că Alianţa trebuie să fie pregătită pentru contracararea provocărilor geopolitice şi să se adapteze unei lumi incerte.

JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO "Ne adaptăm noilor provocări de securitate, ne extindem prezenţa în flancul estic, dar şi în sud. Suntem preocupaţi de prezenţa militară crescuta a Rusiei în zona frontierelor noastre."

Secretarul General al NATO a mulţumit României pentru contribuţiile la apărarea colectivă, afirmând că România este un stat esenţial pentru apărarea balistică a organizaţiei, precum şi pentru misiunile NATO în Kosovo şi Afganistan. "Scopul nostru este pacea, nu războiul", a afirmat la rândul său preşedintele României, care a pledat pentru consolidarea parteneriatelor dintre statele membre ale Alianţei.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României "De asemenea, diferenţele actuale dintre măsurile luate pentru Nordul Flancului şi cele din Sudul său trebuie să dispară, însă, în relaţia cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare şi coerenţă pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziţie puternică de apărare şi descurajare."

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au atras atenţia asupra importanţei consolidării prezenţei aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre.

LIVIU DRAGNEA, preşedintele Camerei Deputaţilor "Este necesar să nu uităm ceea ce este Marea Neagră! O mare! Se impune adecvarea mijloacelor maritime de apărare. Având în vedere localizarea geografică, suntem direct interesaţi de stabilitate".

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, preşedintele Senatului "Ne bazăm pe acţiunea concertată a NATO."

Pe de altă parte, secretarul general NATO a atras atenţia că Uniunea Europeană nu îşi poate dezvolta propriul sistem de apărare în afara Alianţei Nord-Atlantice. El a evidenţiat importanţa majorării bugetelor pentru apărare de către statele membre, într-un context geopolitic incert.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook