Aer mai curat, în perioada stării de urgențăMai puţină activitate umană, mai puţină poluare! În cele două luni de stare de urgenţă am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna. Potrivit Agenţiei Spaţiale Române, au fost prelucrate datele privind concentrația dioxidului de azot atât pentru întreg teritoriul României, cât și pentru zona București-Ilfov. Datele au fost culese cu ajutorul satelitului Copernicus Sentinel-5P.

BIANCA ROTARU, reporter "În perioada stării de urgenţă, când în oraşe şi pe şosele au circulat extrem de puţine vehicule, iar numeroase fabrici şi-au oprit activitatea, s-a constatat reducerea nivelului de poluare pe teritoriul țării. Au scăzut semnificativ emisiile de dioxid de azot, precum şi concentraţiile de dioxid de carbon. În Bucureşti, s-a înregistrat totuşi o creștere temporară a noxelor, în săptămâna 8-14 aprilie, perioadă care a coincis cu un fenomen de poluare extremă sesizat de locuitorii Capitalei.”

Oxizii de azot rezultă din traficul rutier, din activitatea industrială și din producția de energie electrică. Sunt responsabili pentru formarea smogului şi ploilor acide și contribuie la efectul de seră. Dioxidul de azot este foarte toxic pentru oameni şi animale, provocând în special probleme respiratorii, de la iritații ale căilor respiratorii până la apariția emfizemului pulmonar. Cei mai afectați de aceste emisii sunt copiii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook