Ajutoare pentru sinistrați



Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, au efectuat o misiune de transport aerian în sprijinul Siriei, țara afectată grav de cutremurele produse în 6 februarie, care au devastat și Turcia. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, aeronavele militare au transportat bunuri materiale donate de România din rezerva de stat. Una dintre aeronave a zburat pe ruta Otopeni - Gaziantep, Turcia, iar cealaltă a avut ca destinație orașul Beirut, din Liban. Între timp, românii se îndreaptă către centrele de strângere a ajutoarelor pentru sinistrații din Turcia și Siria, contribuind fiecare cu ce poate. Se știe, deja, că oamenii care au supraviețuit seismelor devastatoare au nevoie de haine groase, pături, materiale sanitare și hrană. La centrul din cadrul ansamblului industrial Faur, romanii au donat o tot ce au considerat că le-ar folosi celor aflați în nevoie.

GÜVEN GÜNGÖR, președinte, AOATR ”Oamenii au venit cu sufletul deschis și au încercat să contribuie cu ce pot. Au adus multe produse de genul haine, alimentare și așa mai departe, dar, în momentul de față, am trecut la etapa să avem nevoie mai mult de materiale de genul corturi, paturi, saci de dormit, materiale de igienă. Vreau să mulțumesc autorităților, dar mai ales poporului român care a dovedit că suntem chiar frați.”

În urma acțiunii de strângere a ajutoarelor, organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România, în colaborare cu Ambasada Turciei la București, spre zonele devastate de cutremure au plecat peste 20 de tiruri, cu peste 300 de tone de ajutoare.

VOX ”Am văzut că sunt o mulțime de oameni fără locuință, fără îmbrăcăminte, fără mâncare și am zis că avem și noi o serie întreagă de bunuri personale, îmbrăcăminte, în special bărbătească și femeiască, lenjerie, pulovere, haine groase, plapumă”.

Centre de strângere a ajutoarelor au fost deschise, atât în București, cât și în orașele din țară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook