Ajutor danez, pentru România



Danemarca a trimis în România, 15 ventilatoare mobile și 8 concentratoare de oxigen, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Aparatura obținută prin Mecanismul European de Protecţie Civilă a ajuns, sâmbătă, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Soren Jensen, dar și oficiali români.

RAED ARAFAT, șef DSU ”Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie. Concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen, este clar. Deci noi, cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozite. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite, temporar, şi în Unităţile de Primiri Urgenţe.”

Cu această ocazie, șeful DSU a lansat un atac virulent la adresa anti-vacciniștilor.

RAED ARAFAT, șef DSU ”Cu tot dreptul la libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin și dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă plină de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile. Cred că suntem în momentul în care trebuie să facem invers acum.”

Raed Arafat a mai spus că transferul bolnavilor de COVID-19 la spitale din Ungaria continuă. Sâmbătă, un bolnav aflat la Terapie Intensivă, la Oradea, a fost transportat la spitalul din Debrecen. Până acum, 21 de pacienți au ajuns în unitățile sanitare din țara vecină.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook