Alertă în trafic



Tot mai multe mașini iau foc în trafic. Din fericire, incendiile auto rar se soldează cu rănirea pasagerilor sau a șoferilor, însă de cele mai multe ori pagubele sunt însemnate. Principala cauză a incendiilor este scurtcircuitul, însă acesta poate fi produs nu doar de defecțiuni ale mașinii, ci și de modificările neautorizate aduse de proprietari.

MARIUS LEONTE, expert auto

"În sezonul cald, temperaturile undeva la asfalt depășesc 40 de grade, 40 și ceva de grade, avem o problemă destul de gravă, înainte de toate sistemul de frână trebuie să lucreze impecabil, din cauza frecării discurile și plăcuțele ajung la o temperatură foarte ridicată, este suficient ca venind încă 40-50 de la sol să facă o autoaprindere, dacă mai avem și scurgeri de combustibil, ulei, care sunt inflamabile atunci riscăm foarte mult. Există o problemă destul de gravă, cum ar fi sistemul electric. Sistemul electric trebuie să fie foarte bine pus la punct."

Potrivit specialiștilor auto, dacă fumul iese de sub capota mașinii, aceasta nu trebuie sub nicio formă ridicată, pentru că aerul va alimenta și mai tare focul.

MARIUS LEONTE, expert auto

"Există problema alternatorului, care de multe ori toți conducătorii spun, merge, mai merg un pic cu el și așa mai departe. Nu există mai merge, există merge în parametri normali sau nu merge în parametri normali. Atunci există riscul de a intra în scurt, pur și simplu de a suprasolicita acumulatorul, acel acumulator de a da, pur și simplu a intra în scurt și atunci, rezultă un scurtcircuit asupra mașinii. Și iar ajungem la aceași problemă de a se inflama, de a lua foc."

Specialiștii auto le recomandă șoferilor, ca mașina să fie mereu verificată în service-uri autorizate, astfel încât să fie bine pusă la punct pentru a circula în siguranță.

MARIUS LEONTE, expert auto

Recomandarea mea când auziți ceva în neregula la mașină este foarte simplu, prezentați-vă la un service, vă face o constare, vă spune dacă acel produs mai merge sau nu mai merge, sau se poate remedia defecțiunea sau se poate înlocui și atunci toată lumea va fi mulțumită din toate punctele de vedere."

Proprietarii ale căror mașini sunt mistuite de flăcări pot fi despăgubiți de asigurator, în baza unei polițe CASCO, însă doar în anumite condiții.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook