Alternative în sănătateNemulțumirile angajaților din Sănătate privind legea salarizării și pierderea sporurilor au răbufnit după aplicarea noilor prevederi legislative. Lista nemulțumirilor este, însă, veche și mai lungă. Condiţiile precare din multe spitale de stat, nepotismul, lipsa materialelor sanitare și a medicamentelor, accesul limitat la tehnologia imagistică și de intervenție, orele suplimentare de muncă neremunerate, lipsa de suport pentru activitățile de cercetare, firmele căpușă agreate de unii manageri pentru furnizarea serviciilor, de la cele de mentenanță, până la cele de catering, toate acestea au provocat tensiuni insuportabile și au provocat un exod masiv al cadrelor medicale spre ale zări ale lumii.

Potrivit unui studiu de sociologie realizat la finele lui 2016, 8 din 10 viitori medici au declarat că ar pleca din țară imediat după terminarea facultăţii. În ciuda majorării salariilor, erorile apărute în urma aplicării legii și incertitudinile cu privire la sporuri, la care se adaugă celelalte nemulțumiri nu sunt menite să-i țină pe medici în sistemul sanitar românesc. În această mare de probleme, sistemul sanitar privat câștigă, atât medici competenți, cât și pacienți. Medicul stomatolog Ionuț Leahu, care a deschis o nouă clinică în Pitești, spune că a reușit să formeze rapid o echipă din medici tineri, care au ales să rămână în țară.

dr. IONUȚ LEAHU, coordonator retea clinici stomatologice

dr. RUXANDRA NIȚU, medic stomatolog

dr. ALEXANDRU BĂDESCU, medic stomatolog

Clinicile private românești atrag cadrele medicale prin nivelul de salarizare, condițiile de muncă oferite, asigurarea materialelor sanitare și a tratamentelor, tehnologia pusă la dispoziția medicilor, precum și posibilitățile de perfecționare a acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook