Altfel de lecțiiSpațiu vesel, primitor, cu zone de relaxare, locuri de lectură și de teme. Suntem în mansarda Școlii Gimnaziale nr. 311, din Sectorul 6 al Capitalei, unde elevii au parte de diferite activități școlare, ieșind astfel din tiparul clasic, în bănci. Conceptul s-a realizat prin proiectul "Take a break and read a book”, premiat de Asociaţia De-a Arhitectura prin programul educațional „My School Can Be Cool” 2022-2023.

LUCIAN DUBĂLARU, consilier local, Primăria Sectorului 6
"Este un concept integrat, încercăm să ducem partea de învățare la un alt nivel sau de fapt să actualizăm percepția asupra modului de învățare. Aici ne aflăm într-un laborator SmartLab unde putem găsi tot ce înseamnă echipamente moderne, de la imprimante 3D, scanere 3D sau chiar realitate virtuală cu acei ochelari VR prin care elevii acestei Școli Gimnaziale pot să învețe orice materie, de la istorie, biologie, anatomie chiar și matematică."

DANIELA SANDU, director, Școala Gimnazială nr. 311
"Copiii pot să facă orice tip de activități, mai ales orele de dirigenție, orele de educație socială. Ei au vrut ca să compensăm un pic spațiul din mansardă și dacă laboratorul SmartLab ne oferă tehnologie de ultimă generație, au vrut să revină un pic la mirosul cărții, la tradiția de a sta alături de o carte."

“My School Can Be Cool” este un program educațional de învățare prin care întreaga comunitate a școlii este implicată în transformarea avizată a spațiilor.

DANIELA SANDU, director, Școala Gimnazială nr. 311

"După ce s-a cumpărat mobilierul, nu doar elevii din proiect au participat la asamblarea și la amenajarea lui, ci și părinți și alți elevi care au fost voluntari și a fost o mobilizare extraordinară."

CRISTI, elev, Școala Gimnazială nr. 311
"Am învățat să programez, să desenez la tablă, să programez roboți."

ANDREI, elev, Școala Gimnazială nr. 311

"-Ce ai învățat aici până acum?
-De exemplu aici am învățat cum să programez roboți pentru că eu spre exemplu acasă, de obicei, nu prea programez, dar aici mi s-a părut că e un loc în care pot să învăț și să mă dezvolt în partea de programare.
-Ce îți place cel mai mult să faci?
-Spre exemplu să construiesc roboți pe care dupa aceea colegii mei să-i programeze și după aceea să facem batălii, cum zicem noi, cu ei."

Aproape jumătate din cele 67 de unități de învățământ din Sectorul 6 sunt sau urmează să intre în reabilitare, în timp ce altele sunt construite de la zero. Toate cele aflate în prezent în lucru au alocat un buget de aproape 400 de milioane de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook