Amenzi aspre pentru apelurile abuzive la 112



Amenzi drastice, începând de astăzi, pentru apelurile abuzive la 112! Potrivit legii, alertarea falsă a serviciului unic de urgență o reprezintă utilizarea intenționat nejustificată, a numărului 112, pentru a provoca alarmarea sau intervenția agențiilor specializate. Vor fi sancționate aspru și mesajele abuzive la 113 și 114.

TORA APETRII, reporter "Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. În cazul alertei false transmise agențiilor specializate de intervenție, amenda este, de la 1.500 lei, la 5.000 lei."

Amenzile au fost majorate din cauza numărului mare de apeluri false și mesaje abuzive către serviciile de urgență și intervenție, în scopul reducerii fenomenului și pentru eficientizarea gestionării alertelor la 112. Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale, peste 920.000 de apeluri la 112 au fost clasificate drept abuzive, în primele opt luni ale acestui an. Dintre acestea, aproximativ 670.000 de apeluri au fost iniţiate de persoane care au mai apelat serviciul de urgenţă 112 de cel puţin două ori în această perioadă. Contravenţiile în urma alertării false a echipajelor de urgență și intervenţie sunt constatate de persoane împuternicite din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care aplică și amenzile.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook