Amprente ale lumii pictoriței Carmen OlteanuEveniment, în viața culturală a Capitalei! La Artoteca Bibliotecii Metropolitane a avut loc, joi-seară, vernisajul expoziției personale a pictoriței Carmen Olteanu, intitulată ”Amprente ale lumii mele”. Pictori, sculptori, critici de artă și iubitori ai artei plastice au fost prezenți la vernisaj. Au primit, astfel, mesajul trasmis de pictoriță prin lucrările sale, care deschid o fereastră către un univers interior, în care lumea este văzută ca un teatru de păpuși. Un spectacol vizual complex, care atrage și îndeamnă la reflecție.

RADU GEORGE SERAFIM, curatorul expoziției ”Marionetele, păpușile pot să aibă conotații diverse. De la unele sentimentale, la altele care, departe de a fi așa, pot să fie chiar răutăcioase. Carmen Olteanu găsește o altă formulă. O formulă metaforică a acestor păpuși marionete.”

ANA AMELIA DINCĂ, critic de artă ”Arta lui Carmen Olteanu este formată din pictură, obiect și artă video. Și dincolo de jocul aparent pe care îl sugerează aceste lucrări, dincolo de memoria copilăriei, conceptul artistei este unul care privește existența noastră.”

PAVEL ȘUȘARĂ, critic de artă ”E o pictură care derutează. La prima vedere e o pictură ludică, o pictură care implică foarte multă relaxare și joc, dar în esență e o pictură tristă și dramatică, fiindcă tot imaginarul acesta legat de păpușă, care este cuplat cumva cu ideea de feminitate, aduce totul în spațiul unei condiții tragice și deprimante în lumea de astăzi.”

CARMEN OLTEANU, artist plastic ”În acest demers al meu cu ”Amprente ale lumii mele”, sigur, lumea mea interioară reprezintă, bineînțeles, partea care animă corpul. E vorba de partea spirituală, de partea de suflet. E vorba de stările și de, chiar cum vă povesteam, acele dorințe pe care, de exemplu, o fată tânără sau mai în vârstă le are să-și îmbunătățească partea fizică. Ele vin tot dintr-o psihologie, dintr-o dorință de a a fi apreciată, de a fi iubită. Omul, până la urmă, își dorește iubire.”

RALUCA ”Eu sunt o iubitoare a frumosului colorat și asta mi-a plăcut întotdeauna la Carmen. Creează lucruri foarte vesele, foarte vii. Am avut ocazia și plăcerea să o văd chiar în studio cum lucra. Este o femeie minunată și consider cumva că îi arată și personalitatea aceste capodopere. Chiar le consider capodopere.”

ANTONIA ”Sunt foarte frumoase și mă uimesc. Văd munca depusă în ele și chiar sunt superbe și îmi plac.”

A.S. ȘERBAN DIMITRIE STURDZA ”Privirile personajelor sunt deosebit de pătrunzătoare. Cromatica este o cromatică călduroasă. Atmosfera este una care te duce cu gândul atât la copilărie, cât și la chestiuni metafizice. Carmen Olteanu are o prospețime extraordinară în abordările sale.”

Cu ocazia vernisajului, pictorița Carmen Olteanu a primit trofeul Apollon pentru Cultură, Artă și Civilizație, din partea Societății Culturale Apollon, din care fac parte peste 500 de oameni de cultură. Vernisajul a fost marcat și printr-un moment muzical aparte, realizat de muzicianul Gabriel Bălașa.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ)

Carmen Olteanu este doctor în Arte Plastice și Decorative și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Ea are în palmares multiple expoziții în țară și străinătate. Deosebit de apreciate în lumea culturală, picturile sale se regăsesc, la ora actuală, în colecții particulare din țară și de peste hotare. De-a lungul carierei, Carmen Olteanu a primit numeroase diplome și distincții pentru contribuția adusă culturii. Iubitorii de artă pot vizita expoziția de la Artoteca Bibliotecii Metropolitane, până pe 9 iunie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook