Analistul economic Mircea Coșea și-a lansat volumul ”Banii României”România are resurse, dar, din păcate, nu sunt gestionate cum trebuie! Este mesajul transmis de analistul economic Mircea Coşea, prin lansarea noului volum "Banii României". El spune că structura economică a ţării noastre nu îşi valorifică resursele şi că am ajuns să depindem tot mai mult de alte ţări. Fapt care va continua şi pe viitor, dacă oamenii din fruntea ţării nu vor implementa câteva măsuri, care se regăsesc şi în noul volum, arată Mircea Coșea.

MIRCEA COŞEA, analist economic "E inacceptabil! Este o ruşine naţională. La resursele atât de bogate ale României, nu e posibil să îţi baţi joc de ele. Nu e posibil să nu răspunzi cu capul faţă de cei care te-au ales."

Profesor universitar doctor Mircea Coșea susţine că actuala structură economică este rămasă în urmă şi nu distribuie banii în mod echitabil. Mai mult, guvernanţii postrevoluționari nu au ţinut cont de adevăratele probleme economice cu care ne confruntăm. De altfel, ideea acestui volum i-a venit de la răspunsul preferat al politicienilor, atunci când sunt luaţi la rost pentru că nu modernizează infrastructura României: "Nu sunt bani!".

MIRCEA COŞEA, analist economic "M-am întrebat dacă omul de rând înţelege că nu sunt bani în România. Şi dacă e adevărat că nu sunt bani. Este o carte care se adresează celor care doresc să ştiu cum merge economia astăzi."

BOGDAN CHIRIEAC, jurnalist "Adesea ceea ce se scrie sau ce se spune nu convine puterii. Întotdeauna a fost un vizionar. A fost cu câţiva paşi înainte. Din anii 1990, prof. Coşea ne-a spus mereu ce se va întâmpla în economie, cu 5-10 ani înainte."

Sociologii spun că mass-media poate interveni, prin a organiza dezbateri referitoare la viitorul economic al României.

VAL VÂLCU, sociolog "Este nevoie pentru că atitudinile faţă de oamenii de afaceri români, singurii care ne pot scoate din această situaţie, este peiorativă. Aici este rolul presei."

Concluziile lui Mircea Coşea sunt susţinute şi de datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, care arată că aproape 70% din alimentele pe care le consumăm provin din import. Pe Mircea Coşea îl puteţi regăsi în fiecare joi şi vineri la Miezul Problemei, alături de Elena Oprea.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook