Anchetă la Şcoala 133 din CapitalăAnchetă în plină desfăşurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

TORA APETRII, reporter
"Raportul preliminar arată că substanțele au fost lăsate să acționeze 6 ore, în loc de 90 de minute, cât este timpul maxim de expunere a biocidului. Drept urmare, cei mici vor rămâne acasă toată săptămâna."

Primarul Sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluţă, a anunțat că a reziliat contractul cu firma care a realizat dezinfecția de la Școala nr. 133. De asemenea, a fost demarată în regim de urgență o nouă procedură de contractare.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar sector 4

”De luni, când copiii revin la cursuri, să evităm orice incident, ca cele pe care le-am văzut în alte părți ale țării. Să ne asigurăm, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, că nu mai există niciun fel de pericol. Primăria a lucrat și în anul 2019 cu această firmă. A avut un număr de 94 de treceri la nivelul celor 74 de clădiri ce aparțin Sectorului 4. Am avut, în continuare, solicitări, dar ceea ce vă pot spune e următorul lucru, și e cea mai importantă măsură pe care am luat-o astăzi. Pentru că, în mod evident, firma nu și-a îndeplinit în mod corect sarcinile, am decis rezilierea contractului și demararea în regim de urgență a unei noi proceduri, astfel încât, în cel mai scurt timp, până mâine, pentru că mai avem cazuri de gripă în continuare în sector, să putem face această activitate cu o altă societate comercială”

După ce la şcoală 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă, au fost luate măsuri de igienizare. Şcoala a anunţat primăria, iar o firmă specializată a făcut operaţiuni de dezinfectare, dar şi de dezinsecţie. În clădire învaţă aproximativ o mie de copii împărţiţi în două serii. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza. Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simţit rău, inspectorii au constatat că dimineaţa cursurile au durat doar o oră şi jumătate. Inspectorii de Sănătate Publică vor verifica firma care a făcut dezinsecție și dezinfecție în clase.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook