Anchetă la Spitalul FloreascaVerificări, sancțiuni și revoltă, la Spitalul Floreasca! Incidentul, în urma căruia o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație, decedând ulterior, este o urmare a unor erori umane comise de echipa operatorie, a transmis Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă. În același comunicat, se precizează că medicul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef a Secției Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca. El ar fi încălcat 10 obligații din 33, se mai arată în comunicatul ministerului. Totodată, acestei decizii i se adaugă cea de retragere a autorizaţiei de funcţionare a spitalului.

BIANCA ROTARU, reporter ”Îndepărtarea medicului Mircea Beuran de la șefia secției Chirurgie a stârnit revoltă în Spitalul Floreasca. După ce au aflat de hotărârea privind demiterea, 31 de cadre medicale au sărit în apărarea profesorului Beuran, considerat un reputat specialist și respectat în lumea medicală. Medicii revoltați au anunțat că vor întrerupe activitatea, nemulțumiți de modul în care este prejudiciată imaginea medicului și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Ei au menționat că vor asigura doar urgențele.”

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Bogdan Oprița, orice manifestație de protest trebuie să respecte, însă, prevederile legale și că, înainte de a protesta, cadrele medicale trebuie să ia act de rezultatele anchetei interne și de modul în care s-au petrecut faptele. În același caz, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, dar și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei. Referitor, la decizia Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, de a suspenda procesul de acreditare a unității sanitare, Oprița a mai precizat că pacienții și activitatea întregului spital nu sunt afectate. Reprezentanții Ministrerului Sănătății au anunțat că vor prezenta, în cursul zilei de marți, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitară de Stat și de Corpul de Control. În același caz, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Vasile Cepoi, a convocat o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a analiza planul de conformare pe care conducerea spitalului l-a făcut. În urma întâlnirii se vor stabili etapele de lucru, cine răspunde pentru fiecare etapă, precum și termenele pentru remedierea situației. Acest audit ar urma sa se finalizeze peste o lună și jumătate. Reamintim că, în 22 decembrie, o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație. Femeia era alergică la iod, așa că a fost ales un alt dezinfectant, cu alcool. Însă, la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. În aceste condiții, ar fi trebuit să se aștepte o anumită perioadă de timp, pentru ca alcoolul să se evapore. În urma incidentului, femeia, care avea cancer pancreatic, a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din suprafața corpului. Ea a decedat şapte zile mai târziu. Potrivit rezultatului necropsiei, în momentul decesului, arsurile nu aveau semne de infecţie, ci erau în curs de vindecare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook