Anchetă penală în cazul accidentelor de telecabină de la Bâlea



Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentelor în care au fost implicate două telecabine, la Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, în urma cărora au fost rănite cinci persoane, între care și un copil. Accidentele produse duminică sunt cercetate de inspectori de la OPC, ISCIR, ITM şi de polițiști din cadrul IPJ. Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus ca aceste instituţii să comunice rezultatele anchetelor în momentul în care le vor avea. nu circulă, luni, operatorii acesteia anunţând că va fi oprită pe toată durata cercetărilor. Reprezentanţii firmei care administrează telecabinele au anunțat că acestea vor fi oprite pe toată perioada cercetărilor.

VOX "Sunt toate avizele şi verificările la zi. O să cercetăm în continuare. O să vină şi cei de la ISCIR să facem o cercetare amănunţită şi să putem da explicaţii mai multe."

Aceiași reprezentanți au precizat că accidentele s-ar fi putut produce din cauza unei defecțiuni la sistemul electric.

LUCIAN RADU, prefect, judeţul Sibiu "A avut loc o defecţiune, o eroare la pupitrul de comandă. Nu s-a mai reuşit frânarea celor două telecabine, care funcţionează în tandem."

Telecabinele, în care se aflau zeci de persoane, au avut probleme în același timp. Telecabina care cobora și cea care urca nu au reacționat la frână și au intrat cu toată viteza în parapetii de beton ai stațiilor. Turiştii spun că au trecut prin momente de groază.

VOX "- Când să ajungem aici, a prins viteză şi nu s-a mai oprit. S-a izbit în parapet. - Cu cine sunteţi? - Cu copiii şi cu soţul, care a plecat cu piciorul rupt."

Cinci persoane, printre care două turiste din Norvegia şi Ungaria şi un copil de doar patru ani, au ajuns la spital. Fratelui copilului rănit în accident, în vârstă de 8 ani, i s-a făcut rău în ambulanţă, pe drumul de la Bâlea către Sibiu şi a primit şi el îngrijiri medicale. În acest moment, două dintre femeile rănite rămân internate, iar copilul de 4 ani este sub supravegherea medicilor, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Potrivit news.ro, telecabinele de la Bâlea au mai fost implicate în accidente, dar niciodată nu s-a întâmplat să fie răniţi atâţia turişti. De obicei, accidentele au vizat mai mult angajaţii telecabinei care au fost răniţi sau chiar au murit, în urma unor probleme apărute pe durata funcţionării instalaţiei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook