Angajații din Sănătate, în stradăMii de angajați din Sănătate au protestat în fața sediului Guvernului. Principalele nemulțumiri sunt legate de salarii și sporuri și de blocarea angajărilor în sistem. Oamenii cer și încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector, care să includă și propunerile sindicaliștilor rămase în divergență.

AMBIANTA 

"Noi suntem la Centrala Termică din Botoșani de unde lucrăm,  suntem trei inși care avem concedii de trei ani neluate, după care actualizarea sporurilor la salariul din 2022. care trebuia să se întâmple, nu s-a întâmplat, pe un fluturaș apar trei salarii și se raportează totul la salariul din 2018, nu se raportează la salariul din 2022."

 "În momentul de față, cu tot cu bonurile acelea de masă, eu de-abia am revenit din creștere copil, 4000 de lei, și am 16 ani vechime, sunt asistent medical principal.”

"Sunt infirmieră și am un salariu care nu mă motivează pentru ceea ce fac.

- De câți ani activați?
- De șapte ani! Și sunt nemulțumită pentru salariul pe care îl primesc.”

AMBIANTA

ANCA CIORA, vicepreședinte, Federația ”Solidaritatea Sanitară”

"Speranțele noastre, până la urmă, sunt: toate sporurile raportate la salariile de bază aflate în plată, reașezarea în grila conform 2022 a tuturor salariaților din Sănătate și de ce nu, în ultimul rând, aplicarea noii legi a salarizării, așa cum a fost creionată ea de Ministerul Sănătății, împreună cu grupurile de lucru aparținând Federației Solidaritatea Sanitară."

GABRIEL PREDICA, vicepreședinte, Federația ”Solidaritatea Sanitară”

"De la Guvern, la momentul actual, cel puțin din negocierile de până acum, astăzi din informațiile noastre va fi rezolvată problema personalului auxiliar medical legată de salariile de bază pentru anul 2022. Celelalte revendicări sunt încă în zona de negociere, vom vedea ce se va întâmpla. Noi oricum ne menținem programul nostru de proteste care presupune după acest miting, presupune data de 15 iunie, proteste în curtea spitalelor, în data de 27 iunie, declanșarea grevei de avertisment și, începând cu data de 1 iulie, declanșarea gevei generale."

După mitingul din Piața Victoriei, protestatarii au plecat în marș spre Piața Revoluției, pentru a picheta Ministerul Sănătăţii şi pe cel al Muncii.

AMBIANȚĂ 

Între timp, Guverul a stabilit, joi, prin ordonanță de urgență, că salariile de bază ale personalului din sănătate și asistență socială, precum și din apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, de la 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022. Potrivit Ministerului Muncii, majorarea salarială vizează o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector. De asemenea, ordonanța de urgență vizează majorarea salariilor de bază pentru angajații din asistență socială.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook