Angajații români, nemulțumiți de salarii



Peste jumătate dintre angajaţii din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să îşi caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui rezultate au fost date publicității.

COSMINA STOIAN, reporter ”Nivelul insuficient al veniturilor reprezintă principala nemulţumire a angajaților. 55% dintre respondenţi vor să ceară o mărire salarială de cel puţin 20%, până la sfârșitul anului. Alţi 17% se gândesc la un astfel de demers, dar nu au luat, încă, o decizie. Doar 28% afirmă că nu intenţionează să ceară angajatorului mai mulţi bani.”

Șase din zece respondenţi au declarat că au în plan să îşi caute alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alţi aproape 7% care se gândesc la această posibilitate. Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, dat fiind nivelul salarial atractiv din alte ţări. Doi din zece respondenţi au în vedere să îşi caute un job inclusiv în străinătate, până la finalul anului. 44% dintre angajați şi-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 şi 1.000 de euro. Trei din zece angajaţi ar renunţa imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 şi 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depăşeşte 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenţi au afirmat că nu şi-ar da demisia doar pentru bani. Aceștia nu ar vrea să-și schimbe jobul deoarece lucrează într-o echipă de care s-au ataşat, distanța dintre actualul loc de muncă și casă este mică sau se tem să nu „cadă din lac în puţ”. Doar 4% dintre respondenţi afirmă cu tărie că sunt mulţumiţi de jobul actual.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook