Stirile National TV
Antreprenoriatul, integrat în educație
Educația viitorului, între provocări și soluții concrete. Experți din diverse domenii s-au reunit pentru a discuta cum ar trebui să arate școala de mâine. Vorbitorii au subliniat că tinerii trebuie pregătiți pentru o piață a muncii în continuă schimbare. De asemenea, digitalizarea și antreprenoriatul trebuie integrate în educație. Succesul generațiilor viitoare depinde de reforme care să pună accent pe inovație și gândire critică, arată organizatorii. Propunerile includ politici publice care să sprijine pregătirea socio-profesională a elevilor.
ANDREI BACIU, organizator
"Pentru societatea noastră, educația, vorbind la modul general este esențială și trebuie să fie prioritatea numărul 1.// Vorbim despre un eveniment pe care îl organizăm, un eveniment care își dorește să promoveze antreprenoriatul în rândul generațiilor mai tinere, generațiilor de mâine, cele care ne dorim să rămână în România, să susțină economia românească, astfel încât și România să poată să devină o Românie cu adevărat modernă."
DANIELA COSTĂCHEL, organizator
"Am organizat acest eveniment, această conferință pentru Generația Z. Am adunat părinți, profesori, elevi și anumiți antreprenori de succes care să îi îndrume pe acești copii cum să devină buni antreprenori pentru viitorul lor."
MARIA COMAN
jurnalist
"Cred că orice fel de demers am face pentru educația din România este util, cred că orice discuție la care se adună oameni din toate domeniile, să spunem, care discută despre ce putem să facem pentru ca până la urmă copiilor noștri să le fie mai bine, și nouă să ne fie mai bine în viitor, este un demers util."
Generația Z este generația născută în plin progres tehnologic, cu un acces foarte mare la informații, ceea ce ar trebui să ducă și la un nivel de receptivitate mai mare.