Ape bune de scăldat, în RomâniaAproape 85% din zonele europene pentru scăldat îndeplineau anul trecut cele mai stricte standarde ale Uniunii Europene în materie de calitate a apei, iar în România 84% au fost clasificate drept ”excelente”. Așa arată o evaluare elaborată de Agenţia Europeană de Mediu în cooperare cu Comisia Europeană. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Bogdan Balanișcu, ne-a explicat că autoritățile române trebuie să aibă grijă de apele pentru scăldat din țara noastră și să fie făcute constant investiții pentru menținerea lor sau chiar extinderea acestora.

BOGDAN BALANIȘCU, secretar de stat, Ministerul Mediului

"Cifrele raportului respectiv ne poziționează într-o zonă destul de favorabilă, adică acea cifră care arată că apele de scăldat din România sunt bune și foarte bune ar trebuie să ne bucure, în egală măsură trebuie să ne și responsabilizeze și mai mult pentru ca pe de o parte să avem grijă, să le păstrăm în această stare bună pentru petrecerea timpului liber, mai ales că a început sezonul cald, iar pe de altă parte cu cât reușim să venim mai mult în zona de investiții, fie că este vorba de investiții publice sau private să le punem în valoare, astfel încât românii să aibă unde să își petreacă timpul liber vara, cred că astea sunt cele două chestiuni importante de menționat."

Evaluarea se bazează pe monitorizarea a peste 21.850 de zone pentru scăldat din întreaga Europă. Pe prima poziţie se află Austria cu un procent de 97,7% ape bune pentru scăldat, urmată de Malta şi Grecia. Pe ultimul loc se află Polonia, cu un procent de 44,5% ape bune de scăldat. Raportul arată că, în general, calitatea apelor costiere, care reprezintă până la două treimi din totalul zonelor pentru scăldat, este mai bună decât calitatea apelor interioare. Anul trecut, 88% din apele costiere pentru scăldat din UE au fost clasificate ca având o calitate excelentă, în comparaţie cu 78,2% din apele interioare pentru scăldat. În 2021, s-au respectat standardele minime de calitate a apei în 95,2% din zone.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook