Apele Crișului Repede, repopulate cu văduvițăAsociația Pescarilor Sportivi „Aqua Crisius” din Oradea a reintrodus în Crișul Repede, specia văduvița, dispărută din apele râului, de aproximativ 60 de ani. Între acțiunile derulate de asociație este și popularea sau repopularea cursurilor de apă cu specii de pești dispărute sau pe cale de dispariție. Astfel, asociația a luat decizia de a reintroduce în diferite zone ale Crișului Repede, 6000 de puieți de văduviță, dintre care 4000 în zona urbană a Crișului Repede, din Oradea.

ANDREI TOGOR, coordonator „Aqua Crisius” „Văduvița, o specie de pește din familia crapului, foarte similară cleanului a fost semnalată în 1964 în apele Crișului Repede. De atunci nu prea există referințe la această specie. Noi, practic, am reușit să facem această repopulare de la o fermă din Timișoara, dar părinții acestor pești sunt nativi din România, practic materialul biologic este autohton. Apele Crișului repede au fost repopulate cu văduviță cu  susținerea sponsorului principal al Aqua Crisius, compania Eltex Recycling, o parte a materialului biologic fiind achiziționată prin intermediul inițiativei pescărești "Roata populărilor", o strângere de fonduri bazată de donațiile pescarilor de pretutindeni.” 

Văduvița preferă râurile mari din zona de șes, dar și apele stătătoare.

ANDREI TOGOR, coordonator „Aqua Crisius” „Specia este importantă pentru ecosistem pentru că valorifică o nișă trofică și pentru că ea a dispărut înseamnă că a întrunit cândva toate condițiile pentru aea a supraviețui aici, iar pescarii se vor bucura de prezența acestui pește pentru că se hrănește în mod similar cu cleanul și știm că cleanul este un pește omnivor și poate fi prins în foarte multe feluri.” 

Următoarea acțiune de repopulare cu pești va avea loc în toamnă, când în anumite zone din județul Bihor, vor fi introduși în mediul natural câteva mii de puieți de păstrăvi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook