Aproape de colaps



Un nou protest al lucrătorilor din industria feroasă și neferoasă! Sindicaliștii, cei mai mulți fiind din industria aluminiului, s-au adunat, pentru a doua oară, în faţa clădirii Guvernului, pentru a cere limitarea preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ei vor ca acestea să fie la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an, iar exportul de energie electrică să fie interzis. Sindicaliştii sunt cu atât mai revoltaţi, cu cât Guvernul a adoptat o Ordonaţă de Urgenţă doar în favoarea consumatorilor casnici.

DRAGOȘ POPA, vicepreședinte, Sindicatul Liber Alro Slatina ”Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență privind plafonarea prețurilor la cei casnici, dar pentru industrie încă nu s-a făcut absolut nimic și ne vom aduna de fiecare dată când va fi nevoie. O să mergem și la președinte. Vom merge peste tot, vom face toate demersurile posibile, pentru că este imposibil ca industria să nu aibă aceste reglementări făcute.”

Industriile au fost exceptate de la plafonarea prețurilor pe motiv că ar fi primit ajutoare de la stat, dar sindicaliștii spun că alta este realitatea.

CRISTIAN NIȚUICĂ, președinte, Sindicatul Alro Product Slatina ”Așa-zisul ajutor de stat care a fost acordat întreprinderii nu este un ajutor de stat. Sunt bani returnați de la Uniunea Europeană pe certificatele verzi. Plafonarea prețurilor la energie pentru consumatori, și nu pentru marii consumatori de energie, este o discriminare. Nu are legătură prețul de energie cu prețul certificatelor verzi sau al generării de CO2.”

Prețurile exorbitante la energie electrică și gaze naturale duc fabricile în colaps și ar putea lăsa zeci de mii de oameni fără locuri de muncă.

ADRIAN DARIE, președinte, Sindicatul Alum Tulcea ”Fabrica de unde venim noi, de la Alum Tulcea, am ajuns la 30% capacitate de producție, cu aceleași costuri de producție, din păcate, pentru că instalația este aceeași. În primă fază s-au făcut niște reduceri de personal, în sensul, nu dați afară, i-a scos de pe tură, i-a adus pe zi, oamenii au pierdut 25% din venituri. Faza următoare va fi 75%, după care, probabil, închiderea totală a fabricii.”

La protest au participat sindicaliști din cadrul Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal şi Federaţiei Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă. Protestatarii susțin că dacă preţul la energie nu va fi reglementat, economia României va intra în colaps total.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook