Arcul de Triumf, deschis vizitatorilor



Arcul de Triumf, monument emblematic al României, va fi deschis în fiecare weekend, până pe 29 octombrie. Inspirat de Arcul de Triumf din Paris, este un monument închinat victoriei Armatei Române în Primul Război Mondial. A fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu și a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936 și renovat din nou, începând din 2014. Are o înălţime de 27 metri, o singură deschidere și este de formă paralelipipedică, iar în interiorul celor două picioare sunt scări pe care se poate ajunge pe terasa de deasupra. Pentru ornamentarea Arcului de Triumf au fost folosite marmură roz de Ruşchiţa şi sortimente de piatră aduse din cinci cariere din țară. Basoreliefurile, medalioanele și inscripţiile care ornamentează Arcul de Triumf au fost realizate de un grup de sculptori din care făceau parte nume celebre, precum Ion Jalea, Cornel Medrea și Constantin Baraschi. După venirea la putere a comuniștiilor, textele proclamaţiilor regelui Ferdinand către ţară, cu ocazia intrării României în războiul de întregire şi cu prilejul încoronării de la Alba Iulia din 1922, au fost îndepărtate. De asemenea, efigia regelui Ferdinand şi cea a reginei Maria au fost eliminate de pe frontispiciul de pe faţada sudică şi au fost distruse, fiind înlocuite de două mari flori de piatră. După Revoluția din decembrie 1989, florile de piatră au fost îndepărtate şi, în locul lor, au fost montate două medalioane din bronz, cu figura regelui Ferdinand şi cea a reginei Maria. Arcul de Triumf poate rezista la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorită celor 24 de izolatori antiseismici şi celor opt amortizori, care au fost montaţi la nivelul structurii de rezistenţă. Vizitatorii care doresc să vadă Capitala de la înălțime sunt așteptați între orele 14:00 şi 21:00, pentru a explora şi a trăi experienţa unică oferită de Arcul de Triumf.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook