Arsenie Boca, în curs de canonizareSinodul Mitropoliei Ardealului a aprobat, joi, canonizarea părintelui Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Dosarul de canonizare va fi trimis Sinodului Bisericii Ortodoxe care va lua decizia finală. Mitropolia Ardealului a început demersurile de canonizare în noiembrie 2015, când a fost stabilită o comisie, cu misiunea de a cerceta viața fostului stareț al Mânăstirii Prislop. Asta, după ce, în minivacanța de 1 mai 2015, pe la mormântul lui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop s-au perindat aproape 100.000 de oameni. Cel ce avea să fie cunoscut ca Sfântul Ardealului s-a născut la 29 septembrie 1910, în Vața de Sus. Anul acesta, pe 28 noiembrie, se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Arsenie Boca. Mormântul său de la Mânăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj. Arsenie Boca a fost arestat şi torturat în 1948 şi 1951 pentru presupuse legături cu legionarii, fapte negate de acesta. Închis în penitenciarele din Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea, condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal, Arsenie Boca a revenit, după executarea pedepsei, ca stareţ la Mânăstirea Prislop. Dacă va fi canonizat, data de pomenire a Sfântului Arsenie de la Prislop va fi 28 noiembrie, data la care a decedat. Canonizarea părintelui Arsenie Boca ar însemna și trecerea în calendar a primului mărturisitor din temnițele comuniste.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook