Arta poezieiArta exprimării în versuri, sărbătorită cu emoție, la Oradea! Poeți consacrați din județul Bihor și mari iubitori ai universului liric au marcat împreună "Ziua Internațională a Poeziei", în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco–Catolic "Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan". Creatorii de poezie prezenți în Aula Magna și-au recitat versurile, rând pe rând, într-o celebrare la unison a spiritului artistic care înfrumusețează sufletul și mintea omului.

VIOREL MICULA, inginer diplomat (AMBIANȚĂ POEZIE)

PS VIRGIL BERCEA, episcop greco-catolic de Oradea "Dacă reușim să înțelegem cât este de valoroasă poezia, pentru că vine ca o scânteie de la Domnul, înțelegem cu adevărat sensul ei, mesajul cu vreme și fără de vreme. Poezia este actuală întotdeauna, nu are timp și nu are spațiu. Vibrează în sufletele noastre și ne face mai buni, mai sfinți, ne înalță către Domnul."

AUREL MĂDUȚA, notar (AMBIANȚĂ POEZIE)

GHEORGHE VIDICAN, poet (AMBIANȚĂ POEZIE)

CARMEN VASILE, conf. univ. dr., Universitatea din Oradea "Lirica este aceea care ne scoate din gramatica cotidianului, care ne scoate din proză, spre poezie. Ce este poezia? Vezi o floare și nu te gândești la ea ca și valoare de horticultor, ci vezi frumusețea acelei flori. Cum este să vezi frumosul, dincolo de aparențe?"

PAȘCU BALACI, poet (AMBIANȚĂ POEZIE) 

GHEORGHE VIDICAN, poet "Poezia este sufletul care vindecă răni. Poezia este ceea ce dă șansă vieții. Orice popor prin cultură trăiește, respiră. Istoria unui popor înseamnă, înainte de toate, cultură."

Recitalul poetic a fost completat de momentele muzicale susținute de Alexandrina Chelu, Florian Chelu și Raul Silaghi.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ) 

Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită în fiecare an, începând din 1999, la data de 21 martie, în urma deciziei Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook