Asaltul infractorilor, după eliberarea in baza recursului compensatoriu



O nouă victimă a legii recursului compensatoriu! Un bătrân de 75 de ani din Galați a fost bătut cu cruzime și jefuit, chiar în blocul în care locuia. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional. Agresorul, în vârstă de 36 de ani, proaspăt eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu, l-a urmărit pe bătrân din momentul în care a scos bani de la bancă și până a ajuns în scara blocului. Recidivistul l-a atacat cu sălbăticie și i-a furat 500 de euro și telefonul mobil. Victima, care a suferit numeroase contuzii și fracturi, a fost transportată la Spitalul de Urgență Galați. Autorul atacului a mai fost condamnat anterior pentru tâlhărie şi furt, dar a fost eliberat înainte de a-și ispăși toată pedeapsa.

TORA APETRII, reporter "Până acum, aproximativ 11.000 de deținuți au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, promovată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Dintre aceștia, 650 au recidivat, aproape 190 întorcându-se după gratii pentru comiterea unor violuri, crime, tâlharii și alte infracțiunbi cu violență."

Fata din Alba Iulia, bătută crunt și tâlhărită de un bărbat lângă lift, tânărul omorât într-un club din Mediaș sau fetița de doar 13 ani violată într-o scară de bloc sunt doar câteva dintre faptele grave comise de recidiviștii eliberați în baza recursului compensatoriu. Pe zi ce trece, numărul victimelor infractorilor periculoși lăsați în libertate crește, însă, alarmant. Confruntat cu valul de reacții critice cu privire la legea care a permis eliberarea infractorilor violenți și a provocat o adevărată epidemie de crime, violuri, jafuri și tâlhării, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat, astăzi, pe pagina sa de socializare, un comentariu în care se dezice de legea cu pricina. El explică parcursul adoptării Legii privind recursul compensatoriu “pe înţelesul tuturor” şi afirmă că actul normativ a fost iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună, avizat favorabil de CSM şi modificat apoi în Parlament. El precizează în finalul mesajului că Ministerul Justiţiei s-a exprimat în sensul că legea este neconstituţională. La finele anului trecut, Raluca Prună precizase că proiectul legii a fost modificat în mod fundamental de Parlament, că nu s-a verificat riguros fiecare caz și că, la vremea respectivă, a avertizat cu privire la ce urmează. Ea mai menționa că proiectul a fost adoptat, în ianuarie 2017, de Guvernul Grindeanu, însă Tudorel Toader era deja ministru când propunerea legislativă era discutată în Parlament şi el avea obligaţia să se opună modificărilor. Prună mai preciza, cităm: „Toader putea să retragă la orice moment proiectul de lege dacă i se părea prost sau deturnat. Dar e laş şi fără curajul asumării responsabilităţii”, am încheiat citatul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook