Ascensiunea economică a RomânieiCreștere economică istorică a României, estimată de experții Băncii Mondiale! Potrivit acestora, țara noastră ar urma să aibă, în acest an, o creștere de 7,3%. Ultimele studii bazate și pe cifrele Eurostat indică faptul că România a înregistrat, în ultimii ani, creșteri economice importante, iar, la multe capitole, a ajuns din urmă și chiar a depășit alte țări foste socialiste, care, în 1989, aveau o economie și un nivel de trai net superioare. Potrivit ziare.com, economistul Marcel Ionescu Heroiu, de la Banca Mondială, spune că este vorba de un parcurs economic în general bun al României, după 1989, cu câteva excepții. Creșterea economică este o urmare a creșterii veniturilor firmelor și a consumului, dar se datorează și banilor trimiși acasă de românii care muncesc în străinătate. Profesorul Mircea Coșea, doctor în științe economice, analizează, însă, din altă perspectivă această creștere economică.

prin telefon: prof. univ. dr. MIRCEA COȘEA ”Pe această creștere economică trebuie să o privim cu mai mult realism și fără niciun fel de festivism, pentru că, de fapt, ea este o recuperare, nu e o creștere economică. Creșterea economic, prin definiție, este o dezvoltare a economiei, care are efecte imediate și sustenabile asupra vieții populației din aria respectivă. Cu alte cuvinte, nivelul de trai crește imediat ce există și o creștere economică. În România nu e cazul.”

Profesorul Mircea Coșea mai spune că această recuperare, în acest ritm, se explică și prin faptul că noi plecăm foarte de jos. În comparație cu 2020, acest procent este explicabil, deoarece, anul trecut, economia a fost blocată total.

prin telefon: prof. univ. dr. MIRCEA COȘEA ”Ea nu este expresia unei dezvoltări eficiente, pe baza restructurării, a eficientizării, a creșterii productivității. Nu! Ea este bazată pe intrări de capital din afară, sub forma împrumuturilor pe care statul le-a făcut.”

Ascensiunea economică a României este criticată și de alți economiști, dar Mircea Coșea consideră că, deocamdată, nu ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare. Reprezentanții Băncii Mondiale estimează că, dacă dinamica de dezvoltare continuă, România va trece întrece și Polonia, asta după ce a reușit să întreacă Slovacia, Serbia și Ucraina, țări cu grad de dezvoltare peste cel al României.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook