Asigurările ministrului Educației



Toate salariile din învăţământ cresc, niciun salariu nu scade, a ținut să dea astăzi asigurări ministrul Educației, Ligia Deca. Oficialul a organizat o conferință de presă după ce în 1 iunie Executivul a aprobat prin Ordonanță de Urgență majorarea salarială pe care profesorii au respins-o.

LIGIA DECA, ministrul Educației

"La propunerea reprezentanților sindicatelor, prin OUG 53 garantăm o creștere de 1000 de lei brut pe lună pentru personalul didactic și didactic auxiliar și respectiv de 400 de lei brut pentru personalul nedidactic. Toate salariile de bază cresc și asta se va resimți în venitul net al întregului personal din învățământ. Mai mult decât atât sporurile, în marea lor majoritate, creșterile procentuale se aplică pe această bază mărită. Și ca să facem o mică trecere în revistă a acestor sporuri, vorbim de gradație de merit care este acordată pentru aproximativ 16 la sută pentru aproximativ 16 la sută din posturile pentru învățământ, sporurile pentru învățământul special pentru 15 la sută, sporul pentru dirigenție, care este larg răspândit, un spor de 10 la sută aplicat pe bază și practic 70 la sută dintre cadrele didactice beneficiază de acesta, inclusiv educatoarele."

LORENA PODAR, reporter

"Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut apel la cadrele didactice pentru a finaliza acest an școlar în bune condiții. Ea le-a cerut profesorilor să se întoarcă la catedre de săptămâna viitoare pentru ca toți elevii să-și poată susține examenele de final de gimnaziu sau de liceu."

Întrebată dacă există posibilitatea anulării examenelor naționale, Ligia Deca a explicat că se ia în calcul refacerea calendarului dar că nu există varianta anulării acestora. Între timp, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, afirmă că sindicaliștii din educație au primit ceea ce au cerut de la prima întâlnire și că, în acest moment, copiii devin monedă de negociere.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook