Asistații sociali din Ploiești nu vor să muncească! Preferă să moară de foameMunca, mai grea ca foamea! 800 de oameni din Ploieşti au renunțat la rația lunară, după ce s-a condiționat hrana de la cantina de ajutor social de un număr de ore de muncă în folosul comunității. Mai mult de jumatate dintre ei nu au dorit să munceasca 5 zile pe lună.

DAN DINU, director, A.S.S.C. Ploiești
"Am constatat că de la începutul anului 2016 și până în prezent numărul de asistați social la acest centru a scăzut de la 1150 la 382 de persoane. "

Pentru rația de hrană în valoare de 360 de lei pe lună, o persoană din familia care primește ajutorul trebuie să presteze doar 5 zile de muncă pe lună.

AMELIA MIHAI, șef, Cantină de Ajutor Social
"Pentru mâine au pulpa de vită congelată 1kg, ciolan de porc afumat, legume congelate, mazare și spanac, lapte, orez, compot, conservă de pește, cașcaval și o prăjitură magura. Primesc un pachet o dată pe săptămână. Trebuie să valoreze 84 de lei.

Acesta nu este singurul ajutor pentru asistați.

VOX: "Pe perioada de iarnă beneficiarii de ajutor social respectiv din noiembrie până în martie inclusiv nu plătesc energia termică, dacă locuința este încalzită cu lemne primesc suma de 58lei/luna, beneficiază anual de ajutoarele europene, pachetul ajungând la o valoare între 150 și 170 de lei. Asigurarea medicală este plătită tot de stat pentru toți membrii familiei. Statul suportă de asemenea si asigurarea pentru locuință."

 ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Pentru hrană și bani, dar și pentru celelalte avantaje, asistații sociali își puteau alege atât zilele, cât si perioada din zi în care doreau să muncească. Cei mai mulţi se eschivează însă şi susţin că suferă de diverse boli care nu le permit să facă niciun fel de efort."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook