Astăzi este prăznuit Acoperământul Maicii DomnuluiPrima zi din octombrie, sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi! Astăzi este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului, în amintirea momentului în care Sfânta Fecioară Maria a scăpat din primejdie creștinii din Constantinopol. S-a întâmplat în secolul al X-lea, în timpul domniei împăratului bizantin Leon cel Înțelept, când locuitorii oraşului s-au adunat în biserici, ca să se roage pentru salvarea cetăţii care era asediată. Maica Domnului s-a arătat atunci înaintea lor, stând în văzduh, înconjurată de sfinţi, rugîndu-se la Dumnezeu pentru neamul omenesc, apoi şi-a scos acoperamantul pe care l-a ridicat deasupra capului, asa incat sa ii acopere pe toti cei prezenti in biserică. Evenimentul este prăznuit, ca o reamintire a faptului că, prin nevointa si rugaciune, credincioşii pot primi, in greutatile vietii, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

GRIGORE MAZILESCU, preot

"Maica Domnului, cea care a unit cerul cu pământul, cea care s-a făcut pod către Dumnezeu, punte către Dumnezeu. Ea este cea care duce rugăciunile noastre la fiul său şi la Dumnezeul nostru. Ea nu poate fi refuzată niciodată, ea este încontinuu alături de noi, cei care-i aducem rugăciuni." 

Cunoscută în popor şi sub denumirea de Pocroave, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este şi momentul în care se pregătesc ogoarele pentru sezonul rec. Credincioşii ţin post, pentru a fi feriţi de boli, de înec sau de supărări.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook