Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie



Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează. Conform listei publicate pe site-ul ministerului, 149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 în scenariul galben, iar peste 2.000 sunt în scenariul verde. Capitala se află în scenariul galben, însemnând că vor fi deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge elevii din clasele primare și cei din clasele terminale de gimnaziu și liceu. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului trebuie respectate cu strictețe.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației „Distanțarea fizică este extrem de importantă! Maxim posibil, minim un metru pentru a nu ajunge în situații absurde, de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală, cu sprijinul inspectoratului si autorităților locale, că vor asigura distanțarea maximă posibilă în condițiile date”.

Legat de asigurarea măstilor la cursuri, Cîmpeanu a anunțat că elevii și profesorii din zonele sărace sau cei care nu își permit să le schimbe la câteva ore, așa cum este recomandat, vor beneficia din stocul de peste 37 de milioane de măști al Ministerului Educației. El a mai spus că este în curs de a perfectare un contract de donație, prin care vor fi distribuite, în școli, 500.000 de măști. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat și el că elevii și profesorii cu simptome de îmbolnăvire vor fi testați cu teste antigen.

VLAD VOICULESCU, ministrul Sănătății „Este necesar din partea părinților să își exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educației și pe pagina Ministerului Sănătății un formular tip, pentru exprimarea acordului pentru testare.” 

MONICA APOSTOL, reporter „Vor exista teste rapide antigen la nivelul școlilor, o parte fiind deja distribuite prin direcțiile de sănătate publică. Un aspect important este și acela că elevii nu au nevoie de adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii.”

Totodată, ministrul Educației a anunțat că a semnat ordinul de modificare a programei pentru examenele naționale din vara acestui an, care a fost adaptată la „realitățile anului 2020-2021”. Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 7 iunie-4 iulie iar Bacalaureatul între 31 mai și 9 iulie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook