AUR, un istoric scurt, dar controversatAlianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat. Înființată în septembrie 2019, de Marius Dorin Lulea, Sorin Lulea si Cosmin-Teodor Iosub, formațiunea este condusă de George Simion, în vârstă de 34 de ani, care figura ca angajat al firmei lui Dorin Lulea. Cunoscut ca militant pentru unirea Basarabiei cu România, acesta are o strânsă legătură cu fenomenul ultraș contribuind la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României. Simion a candidat, anul trecut, ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, însă fără succes.

MONICA APOSTOL, reporter „După eșecul de la europarlamentare, George Simion a lansat noul partid, AUR, cu un program politic bazat pe patru „piloni”: familia tradițională, natiunea, credința crestină și libertatea. Programul politic al AUR arată că are o viziune spiritualistă, în opozitie cu materialismului vulgar. În campania electorală, Simion s-a prezentat drept cel care conduce „cea mai mare mișcare anti-sistem”.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie, 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi co-președinți: ultrașul George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie. Potrivit statutului, AUR își propune să realizeze unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”. După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrașii, care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul împotriva actualei clase politice. “Nu vom face alianță cu nicio formațiune politică pentru că suntem deja o alianță”, a declarat Simion. Membrii sau simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor s-au remarcat, în special în ultima perioadă, printr-o prezență extrem de vocală în zona social media. Printre cei mai vocali se evidențiază Diana Iovanovici-Șoșoacă, viitor senator AUR de Iași. Intervențiile ei de tip populist-extremist în cazul pelerinajelor de la Sf. Parascheva și de la Peștera Sf. Andrei, au fost marcate de sfidare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului și de provocări la adresa Guvernului și Președinției. După consemnarea rezultatului spectaculos de la alegerile parlamentare, între George Simion și liderii UDMR s-a iscat o dispută în care fiecare parte susține că cealaltă nu are ce să caute în Parlament.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook