Autoritățile avertizează asupra consecințelor relaxării exagerate



Avertismente din partea autorităților care coordonează situația privind pandemia de coronavirus, în România, pentru românii prea relaxați în momentul intrării în starea de alertă! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel către populație, pentru a nu transforma relaxarea în eliberare. Tătaru susține căprea multă relaxare ne-ar putea pune într-o situație și mai dificilă, iar renunțarea la precauții nu ar face decât să ducă la reluarea transmiterii intracomunitare. Ministrul Sănătății a dat drept exemplu încălcarea regulilor de protecție, în mijloacele de transport în comun, dar și faptul că oamenii se adună în grupuri, ca în cazul protestului de vineri seară, din Piața Victoriei. Referitor la același protest, secretarul de stat în M.A.I., Raed Arafat, a precizat că „astfel de acţiuni sunt riscante pentru societate”, iar oamenii care participă la demonstraţii „s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare”. Arafat s-a declarat șocat și de ce a văzut în transportul public. „Dacă în transportul în comun nu respecți, atunci când nu te vede nimeni și ești în altă parte cu siguranță nu respecți.” a declarat Raed Arafat, completând că responsabilitatea, în mare parte, s-a transferat către omul de rând, care trebuie să înțeleagă că, în cazul în care nu respectă regulile de bază, precum purtarea maștii, igiena și respectarea numărului maxim de persoane care pot fi împreună, până trecem la faza a doua de relaxare, vor exista consecințe grave. Tot referitor la protestul din Piața Victoriei, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat că „sunt oameni care nu acceptă realitatea” și care susțin că virusurile, în general nu există. Rafila a dezvăluit că, după prima zi a stării de alertă, s-a răzgândit în privința deschiderii teraselor. Cel mai bine este ca activitatea teraselor să fie reglementată, pentru a reduce la maximum riscul îmbolnăvirilor, a precizat Alexandru Rafila. El a mai punctat faptul că, în săptămânile următoare, autoritățile trebuie să vină cu soluții, deoarece mulțimea care a început să umble pe stradă trezește îngrijorare cu privire la transmiterea coronavirusului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook