Autorităţile oferă explicaţii contradictorii în privinţa verificărilor de pe litoralControale pe litoral în plin sezon estival, turişti debusolaţi, hotelieri nevoiţi să tragă obloanele şi să lase personalul angajat fără un loc de muncă. Mai multe unităţi de cazare au fost închise din cauza unor deficienţe găsite în luna iulie. Autorităţile nu se pun însă de acord în privinţa momentului în care ar fi trebuit să aibă loc aceste controale. În timp ce premierul Mihai Tudose susţine că disfuncţionalităţile se văd abia când vin turiştii, preşedintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, consideră că aceste acţiuni trebuiau făcute înainte începerea sezonului estival, pentru a se evita distrugerea concediilor plătite din timp de turişti.

MIHAI TUDOSE, premierul României:

"În ultima vremea au fost închise mai multe hoteluri de pe litoral. De ce nu a fost făcută înainte o campanie de prevenție? Înteleg că s-a făcut acea campanie de prevenție și înainte, numai că dat fiind specificul litoralului nu poți să faci campanii de prevenție înainte să-l deschizi, fiindcă anumite disfuncționalități apar atunci când se deschid."

CORINA MARTIN, președinte, F.A.P.T.:

"Aceste acțiuni de control trebuie făcute înainte de începerea sezonului, nu știu de ce nu a existat această atenție pentru verificarea agenților economici în luna aprilie, când puteam foarte bine să facem echipă să verificăm dacă agenții economici de pe litoral sunt pregătiți și să începem sezonul cu bine." 

Corina Martin a subliniat că agenţii economici ar trebui verificaţi în extrasezon pentru a nu fi afectaţi turiştii sau angajaţii sezonieri.

CORINA MARTIN, președinte, F.A.P.T.: 

" Cred că grija instituțiilor statului trebuie să se manifeste din timp și anume, repet în perioada de extrasezon atunci când suntem deschiși și tocmai pentru a face prevenție, pentru a face informare și pentru a face verificarea agenților economici." 

Pe de altă parte, controalele se lasă încă aşteptate în privinţa celor care închiriază în anumite staţiuni camere oferite de proprietari, pe marginea drumului. Cât de confortabile, curate şi mai ales fiscalizate sunt, nu ştie nimeni. Chiar dacă inspectorii care au decis închiderea hotelurilor nu ar fi avut de făcut un ocol prea mare pentru a-i găsi pe întreprinzătorii de sezon ce agită cheile în văzul tuturor. Aici, verificarea "difuncţionalităţilor" despre care vorbea premierul este admirabilă, sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook