Avantaje economice pentru România



La aproape două săptămâni de la intrarea României în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, spune că schimbările sunt vizibile. Nu doar că românii câștigă timp la aeroport, ci se văd beneficiile și pentru economie.

ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Pentru cei care călătoresc, pentru români în special, lucrurile vor fi mult, mult mai ușoare. De asemenea, Schengen naval înseamnă foarte mult pentru economie, ca să poți exporta ai nevoie de logistică, ai nevoie de a avea acces rapid de la un port și lucrul acesta se schimbă foarte puternic, am simțit lucrul acesta când am fost în Coreea, deja faptul că suntem în Schengen cu portul Constanța va însemna foarte mult și eu cred că va crește o dată cu investițiile pe care Guvernul României prin Ministerul Transporturilor le face în Portul Constanța, va crește foarte mult tranzitul și în același timp și economia românească."

Prin noul nostru statut în spațiul de liberă circulație, dar și prin strategiile de promovare a turismului, creșterea numărului de vizitatori străini este una clară.

 ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Suntem într-un program de promovare a României ca destinație turistică pentru că avem o strategie care vorbește de dezvoltarea turismului, care vorbește despre șapte țări cu potențial și am început să facem lucrurile spun eu, profesionist. Avem studii, în care aflăm care este așteptarea pe care cetățenii din acele țări cum ar fi Franța, Germania, Israel, Marea Britanie, Polonia o au de la România și venind, țintind precis cu parte de promovare a României astfel încât să reușim să aducem cât mai mulți turiști. Se vede în cifrele statistice de anul acesta care au fost puse la dispoziția noastră de către INS, este o creștere a numărului de turiști străini în România, încă nu am ajuns la perioada dinainte de pandemie 2019, dar este evident că suntem pe drumul cel bun."

România are multe de oferit, mai spune ministrul Oprea.

ȘTEFAN RADU OPREA, ministrul Economiei

"Noi credeam ca români că dacă regele Charles are o casă la Viscri este suficient. Nu, nu este suficient. Din studiile pe care le-am avut făcute pe piața din Marea Britanie, am văzut că e nevoie de a vorbi mult mai mult despre România ca potențial de destinație turistică, să vii să te relaxezi, să vii să vizitezi, să vii să vezi frumosul, să vii să guști România pentru că avem o bucătărie foarte bună și prietenoasă și mai mult decât atât, turiștii din Marea Britanie apreciază oamenii din România, faptul că suntem calzi, faptul că nu am uitat să dăm "bună ziua" atunci când mergem pe stradă, faptul că atunci când intri într-o pensiune, în casa cuiva, te primește și cu o țuică și cu o pălincă, depinde de zona pe care o vizitezi."

Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, strategiile de promovare a turismului românesc vor continua, țintind mai ales vizitatori din Uniunea Europeană.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook