Avertisment în prag de iarnă, de la Cumpăna



Iarna se apropie iar autoritățile locale sunt tot mai îngrijorate de costul energiei. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, din județul Constanța, trage un semnal de alarmă și face apel la înțelepciune din partea guvernanților, pentru ca școlile și unitățile medicale să nu rămână fără căldură, din cauza facturilor.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna ”Grija noastră a Administrației Publice Locale este să avem puterea să achităm tot ceea ce înseamnă consumurile de energie și gaze pentru toate instituțiile de învățământ și nu sunt puține, Liceul Nicolae Dumitrescu cu profil de alimentație publică și turism, avem campusul școlar pe care eu îl numesc un căpcăun, acel campus școlar care are și internat, are și sală de sport, are și cantină și lăsând la o parte cele 29 de clase la care se adaugă atelierele și laboratoare și unde, sincer, chiar este o grijă foarte, foarte mare. În același timp avem trei grădinițe cu program prelungit, 500 de copii, acolo 1378 de copii, o creșă 100 de copii. Deci, tot ce înseamnă educație pentru noi e pe primul loc, dar gândiți-vă trei săli de sport, complexul sportiv, Centrul Socio-Medical cu cabinete medicale, care sunt în slujba comunei, afterschool-ul, este tot ceea ce înseamnă viața și viitorul comunei noastre, educația și sănătatea pentru locuitorii comunei."

Conștientă că problema este una care ne afectează pe toți, edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, subliniază că aceste facturi sunt o povară foarte mare.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna "Sper să aibe înțelepciunea necesară guvernanții noștri și să lase viața să continue într-un mod civilizat, normal, chiar dacă este o temere pentru tot globul, nu numai în România, Europa, însă, omenirea trebuie să aibă viitor, atunci pentru ce ne-am străduit atât pentru copiii noștri, ei ce viață vor avea, însă principala noastră, subliniez grijă este să ieșim din iarnă achitând facturile și să nu ne facem noi rău unii altora. Agenții economici sunt cei care gestionează livrarea acestor utilități, fie gaze, fie energie, să nu se trezească cu profituri de mii și mii de miliarde, să nu spunem sute de mii de miliarde, iar statul pentru că noi reprezentăm instituțiile publice ale statului să-și închidă porțile. Sperăm să nu se ajungă acolo. Este dacă vreți o intervenție pe care și Asociația Comunelor din România, unde comuna Cumpăna este membră face apel de fiecare dată la înțelepciune pentru acest an. Știți foarte bine că bugetul de stat nu poate să acopere cheltuielile de funcționare de la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale, ori în România există 2863 de comune, 3200 de unități administrative, foarte mare grija și povara."

În comuna Cumpăna sunt numeroase proiecte în curs de finalizare, printre care pietruirea și asfaltarea mai multor kilometri de drumur


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook