Avertismentul guvernatorului BNR, privind salariileMugur Isărescu, avertisment privind salariile! Guvernatorul Băncii Naţionale atrage atenţia că există o tensiune pe piaţa muncii din România generată de migraţia forţei de muncă. Mulţi dintre cei care lucrează în străinătate şi decid să se reîntoarcă au pretenţii salariale ridicate, ceea ce pune presiune pe angajator cu privire la majorările salariale. În acelaşi timp, un raport realizat de BNR arată că aproximativ 4 milioane români cu vârsta între 15 şi 64 de ani nu au, nu caută un loc de muncă şi nici nu desfăşoară o activitate pe cont propriu. Acelaşi document indică faptul că doar 10% din populaţia inactivă ar fi disponibilă să muncească deşi nu caută o slujbă. Pe de altă parte, Mugur Isărescu a explicat de ce se depreciază leul, arătând că România are o problemă privind balanța de plăți. Avem importuri mai mari decât exporturile, spune Isărescu, iar viteza de creștere a importurilor o depășeste pe cea a exporturilor și asta pune presiune pe curs, chiar dacă acest deficit e parțial acoperit de intrări de capital și de fonduri europene. Șeful BNR a ținut să precizeze că la acest moment raportul leu-euro e la "un nivel de relativ echilibru, printr-o flexibilitate mai mare și nu este cazul să ne alarmăm că a urcat cursul cu o sutime de ban". Joi, euro a atins cotaţia de 4 lei şi 64 de bani pe piaţa interbancară, un nou record, pe fondul accentuării tensiunilor sociale, a anunţului privind revizuirea în creştere a inflaţiei şi a datelor privind creşterea deficitului comercial.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook