Avocatul Poporului cere declararea stării de urgențăAvocatul Poporului îi solicită președintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Instituția condusă de Renate Weber susţine că restrângerea unor drepturi este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale.
„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze.”, a transmis Avocatul Poporului, astăzi, într-un comunicat de presă.
La scurt timp după înaintarea solicitării către președintele Klaus Iohannis, a venit și reacția Guvernului. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că, în acest moment, situația din România nu impune o astfel de măsură extremă.

BIANCA ROTARU, reporter „Starea de urgență, care se poate institui pe o durată de cel mult 30 de zile, reprezintă un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social și de ordine publică, instituit în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale. Instituirea stării de urgență ar duce la suspendarea mai multor drepturi cetățenești, dar și la imposibilitatea dizolvării Parlamentului în perioada în care este în vigoare această măsură excepţională. ”

Şi Partidul Mişcarea Populară solicită măsuri urgente, cu caracter excepţional, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Reprezentanţii PMP avertizează că autoizolarea şi carantina voluntară nu vor face faţă, de aceea, spun ei, se impune declararea stării de urgenţă, care conferă autorităţilor posibilitatea legală pentru a proteja sănătatea publică până la trecerea crizei. Astăzi la ora 17.00, conform Ministerului Afacerilor Interne, în România erau diagnosticate 48 de persoane cu COVID-19, şase dintre acestea fiind deja vindecate. În carantină se află peste 1450 de persoane, iar în izolare la domiciliu 12.880.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook