Bacşişul, pe nota de platăDe la 1 octombrie, bacșișul va fi trecut pe nota de plată! Potrivit proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului de Finanțe, operatorii economici sunt obligați să înmâneze clientului o nota de plată, înainte de a emite bonul fiscal. Nota de plată va conține rubrici destinate alegerii de către client a nivelului bacșișului pe care acesta dorește să îl ofere, ce poate varia între 0 și 15%. Totodată, în proiect este specificat că bacșișul nu este obligatoriu. Aşadar, operatorii economici vor trebui să-şi introducă în propriile case de marcat acest nou produs, bacşiş, exact ca un produs obişnuit. Însă, în cazul livrării la domiciliu, bacșișul nu va fi trecut pe nota de plată, având în vedere faptul că, livrarea de produse la domiciliul clientului reprezintă de fapt o vânzare cu amănuntul de mâncare și nu presupune un serviciu de tip restaurant.

COSMINA STOIAN, reporter

”Operatorii economici sunt obligați să dea sumele provenite din încasarea bacșișului integral salariaților și să îl înregistreze în contabilitate. Totuși, trebuie specificat faptul că statul va opri un impozit de 10%. Ca atare, angajatorul nu va fi nevoit să plătească TVA, ci doar acest impozit de 10%.”

Eugen Teodorovici a afirmat că măsura a fost cerută de industria de profil și arată că reglementari similare există în numeroase alte state. Ministrul de Finanțe motivează măsura, afirmând că valoarea bacșișului încasat este semnificativă, iar aceste venituri ale angajaților sunt nefiscalizate.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook