Banca a șters mare parte din datoria unei cliente cu problemeIncredibil, dar adevărat! O maramureșeancă a obţinut ştergerea unei datorii de 44.600 de euro în urma negocierii cu banca. Negocierea a fost intermediată de Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar și reprezintă cel mai important caz din punct de vedere valoric soluţionat până acum.

ROXANA MUSTĂŢEA, conciliator, C.S.A.L.B. ”Banca a acordat o diminuare a soldului 44.600 de euro care reprezintă aproape întreaga sumă pe care consumatoarea a împrumutat-o în 2007. Normal, rămân niște bani de plătit, dar extrem de mici față de ceea ce trebuia plătit ca principal, dobânzi și comisioane. Consumatorul în felul acesta își poate păstra casa.”

Persoana în cauză a împrumutat de la bancă, în 2007, aproximativ 50.000 de euro. Creditul avea dobândă variabilă, astfel că rata lunară a ajuns la 780 euro. În plus, creditul a suportat de-a lungul anilor mai multe restructurări. La toate acestea, s-a adăugat înrăutăţirea situaţiei familiei. Leul s-a depreciat în raport cu euro, salariul s-a diminuat, au apărut probleme de sănătate, iar femeia nu a mai reușit să plătească ratele la bancă. Discuţiile dintre bancă şi clientă au durat 3 luni.


ROXANA MUSTĂŢEA, conciliator, C.S.A.L.B. ”Acest contract de credit de nevoi personale cu ipotecă a avut de-a lungul timpului multiple acte adiționale. Nu erau străini de acest caz social, dar, acum, au făcut pasul final. Consumatorul este o doamnă cu doi copii, dânsa fiind foarte bolnavă, unul dintre copii fiind bolnav.”

Diferenţa de credit care a rămas de plată a fost împărţită de bancă în rate cu dobândă fixă. Astfel, clienta va achita lunar circa 1.000 de lei, până la stingerea datoriei, a mai precizat Roxana Mustăţea.

COSMINA STOIAN, reporter ”În cazul negocierii dintre bancă și client, ambele părţi au de câştigat, deoarece îşi pot continua relaţia contractuală şi, prin alegerea concilierii, se evită procesul. Cele mai multe cereri vizează reducerea sau eliminarea unor comisioane, reducerea soldului sau a costurilor asociate creditelor ipotecare sau de consum, iar toată procedura este gratuită pentru client.”

De la începutul anului și până în 19 aprilie au fost trimise peste 600 de cereri către Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar, cu 70% mai multe față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 200 s-au transformat în dosare, faţă de circa 170 în aceeaşi perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă 61 de cereri soluţionate amiabil de bănci şi clienți, după transmiterea cererii de conciliere prin intermediul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook