Bani pentru antreprenoriStatul are planuri mari cu întreprinderile mici și mijlocii. Joi, au fost lansate patru noi programe, menite să susțină sectorul producției din România. La evenimentul de lansare a programelor, organizat la Camera Deputaților, au participat, printre alții, ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, precum și reprezentanți ai Fondului Național de Garantare a Creditelor și ai băncilor din țara noastră. Programele IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct și Innovation au fost create pentru a-i încuraja pe antreprenorii români, la început de drum, să investească în viitor. Pentru aplicarea acestora, se urmărește oferirea a 50.000 de garanții destinate celor care vor să își crească afacerile, față de aproximativ 38.000, anul trecut.

ADRIAN CÂCIU, ministrul Finanțelor ”Este un efort pe care trebuie să îl facem împreună, pentru a avea finanțări, pentru a dezvolta antreprenoriatul românesc și a crea capitalul real românesc.”

Programul IMM Prod își propune să finanțeze afacerile deschise în zona urbană, pentru încurajarea producției autohtone, mărirea capacității de producție, evoluția tehnologică, cât și alinierea la obiectivele de mediu impuse de Uniunea Europeană. Rural Invest are ca obiectiv refinanțarea creditelor agricultorilor și fermierilor, achiziția de terenuri agricole, automatizarea și digitalizarea, dar și securitatea energetică. Programul Garant Construct se adresează întreprinderilor mici și mijlocii din zona construcțiilor, iar banii acordați vor ajuta la finanțarea investițiilor, asigurarea lichidităților și îmbunătățirea eficienței energetice. Nu în ultimul rând, programul Innovation vine în sprijinul proiectelor ce valorifică invențiile, inovațiile, activitățile de export și brevetele de inovare pentru produse, digitalizare, mediu, strategii și investiții.

ADRIAN CHESNOIU, ministrul Agriculturii ”Avem un bun național, pământul fertil, pe care îl avem moștenire de la strămoșii noștri, și trebuie să venim cu politici publice coerente, care să integreze materia primă în industria alimentară, în zona de procesare și realizare de produse cu valoare adăugată. Acest lucru nu poate fi făcut fără capital.”

Banii vor fi alocați către întreprinderile mici și mijlocii, cel mai devreme, din luna februarie. Antreprenorii sunt încurajați să le acceseze cu încredere, beneficiind și de sprijinul băncilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook