Bărbatul înțepat de albine la Aldeni, în stare criticăBărbatul înţepat de albine, care a fost transportat la spital în şoc anafilactic a fost stabilizat, dar starea lui se menţine critică. Când s-a produs nenorocirea, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi decedați în urma înţepăturilor de albine, descărcau stupii în Aldeni, județul Buzău, o zonă în care predomină salcâmul aflat în perioada de înflorire. Potrivit news.ro, se pare că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mult în trafic, în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii. Apicultorii spun că albinele ar fi devenit agresive și din cauza căldurii, efectele fiind amplificate de faptul că, în timpul transportului, stupii au fost acoperiţi cu o folie de plastic. În timp ce descărcau stupii din camion, unul dintre roiuri a ieșit din stup și i-a atacat pe cei trei apicultori. Anchetatorii au luat în calcul şi varianta ca un pavilion cu stupi să se fi răsturnat din camion, iar insectele să fi atacat şi pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Apicultorii spun că, atunci când sunt duse în ținuturile melifere, albinele devin stresate, prin urmare, apicultorul trebuie să se asigure că pavilionul în care sunt transportate este unul deschis sau macar unul care permite circulatia aerului. De asemenea, urdinișurile trebuie blocate cu pene, pentru a împiedica albinele să zboare in timpul transportului. În plus, cei care manevrează stupii trebuie să aibă echipament de protecție, pentrua preveni situații de genul celei de la Aldeni.”

Înţepătura de albină este periculoasă din cauză că veninul poate provoca anafilaxia, o reacție alergică severă care pune în pericol viața omului. Reacția apare la câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, cum ar fi veninul injectat de albină albină sau după consumul alunelor. Cantitatea mare de substanțe chimice eliberate de sistemul imunitar în timpul reacției poate provoca șocul anafilactic. Tensiunea scade brusc, căile respiratorii se îngustează, iar respirația se blochează. Pulsul devine tot mai slab, apare o erupție pe piele, însoțită de edem, se instalează starea de greață și încep vărsăturile. Pentru a preveni șocul anafilactic, trebuie să se administreze urgent un antihistaminic. Persoana care are simptomele descrise mai înainte, trebuie să se prezinte rapid la mai apropiată unitate medicală, unde medicul va injecta o doză de epinefrină în scopul dilatării căilor respiratorii și normalizării tensiunii arteriale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook