Bărbatul înțepat de albine la Aldeni, în stare critică



Bărbatul înţepat de albine, care a fost transportat la spital în şoc anafilactic a fost stabilizat, dar starea lui se menţine critică. Când s-a produs nenorocirea, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi decedați în urma înţepăturilor de albine, descărcau stupii în Aldeni, județul Buzău, o zonă în care predomină salcâmul aflat în perioada de înflorire. Potrivit news.ro, se pare că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mult în trafic, în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii. Apicultorii spun că albinele ar fi devenit agresive și din cauza căldurii, efectele fiind amplificate de faptul că, în timpul transportului, stupii au fost acoperiţi cu o folie de plastic. În timp ce descărcau stupii din camion, unul dintre roiuri a ieșit din stup și i-a atacat pe cei trei apicultori. Anchetatorii au luat în calcul şi varianta ca un pavilion cu stupi să se fi răsturnat din camion, iar insectele să fi atacat şi pe fondul temperaturilor foarte ridicate.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Apicultorii spun că, atunci când sunt duse în ținuturile melifere, albinele devin stresate, prin urmare, apicultorul trebuie să se asigure că pavilionul în care sunt transportate este unul deschis sau macar unul care permite circulatia aerului. De asemenea, urdinișurile trebuie blocate cu pene, pentru a împiedica albinele să zboare in timpul transportului. În plus, cei care manevrează stupii trebuie să aibă echipament de protecție, pentrua preveni situații de genul celei de la Aldeni.”

Înţepătura de albină este periculoasă din cauză că veninul poate provoca anafilaxia, o reacție alergică severă care pune în pericol viața omului. Reacția apare la câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, cum ar fi veninul injectat de albină albină sau după consumul alunelor. Cantitatea mare de substanțe chimice eliberate de sistemul imunitar în timpul reacției poate provoca șocul anafilactic. Tensiunea scade brusc, căile respiratorii se îngustează, iar respirația se blochează. Pulsul devine tot mai slab, apare o erupție pe piele, însoțită de edem, se instalează starea de greață și încep vărsăturile. Pentru a preveni șocul anafilactic, trebuie să se administreze urgent un antihistaminic. Persoana care are simptomele descrise mai înainte, trebuie să se prezinte rapid la mai apropiată unitate medicală, unde medicul va injecta o doză de epinefrină în scopul dilatării căilor respiratorii și normalizării tensiunii arteriale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook