Bastoane cu electroșocuri și căști cu viziere, achiziționate pentru polițiștiBastoane cu electroșocuri și căști de protecție cu vizor, pentru polițiștii din structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne! Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române au fost achiziționate 12.000 de bastoane cu electroșocuri model X 10, fabricat din duraluminiu. Bastoanele cu electroșocuri au câte două baterii reîncărcabile, cu o durată de utilizare de 180 de minute pentru o încărcare completă. Puterea electroșocului este de circa 100.000 de K, iar durata de utilizare a bastoanelor este de până la 100.000 de ore. Bastoanele cu electroșocuri pot fi folosite conform regulilor elaborate de Poliția Română. Astfel, sunt utilizate ca mijloc de apărare pentru pararea loviturilor prin prindere si ținerea în direcția din care vin loviturile ori ca mjloc de intimidare a elementelor turbulente sau recalcitrante. Forța loviturilor trebuie să fie în concordanță cu gradul de împotrivire a agresorului. Se evită, pe cât posibil, folosirea bastonului cu electroșoc împotriva minorilor, femeilor și bătrânilor. Totodată, se interzice folosirea unui astfel de dispozitiv împotriva copiilor, femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vădite de invaliditate. Excepție fac acele cazuri în care astfel de persoane înfăptuiesc un atac armat în grup, care pune în pericol viața sau integritatea mai multor persoane.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Sindicaliștii Europol susțin, însă, că ar fi fost mai sigure pistoalele cu electroșocuri, așa-numitele „taser”. Motivul: acestea pot fi utilizate de la distanță, limitând, astfel, interacțiunea dintre polițist și agresor!”

În schimb, sindicaliștii salută achiziționarea căștilor de protecție cu vizor, ținând cont de faptul că deseori polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente, în timpul intervențiilor. Căștile de protecție sunt confecționate în întregime din plastic și au rolul de a atenua eventualele șocuri în momentul unor lovituri cu obiecte contondente, iar vizorul acestora asigură protecția feței. Bastoanele cu electroșocuri și căștile cu vizor vor fi distribuite pe etape, angajaților M.A.I. din structurile operative.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook