Bastoane cu electroșocuri și căști cu viziere, achiziționate pentru polițiștiBastoane cu electroșocuri și căști de protecție cu vizor, pentru polițiștii din structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne! Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române au fost achiziționate 12.000 de bastoane cu electroșocuri model X 10, fabricat din duraluminiu. Bastoanele cu electroșocuri au câte două baterii reîncărcabile, cu o durată de utilizare de 180 de minute pentru o încărcare completă. Puterea electroșocului este de circa 100.000 de K, iar durata de utilizare a bastoanelor este de până la 100.000 de ore. Bastoanele cu electroșocuri pot fi folosite conform regulilor elaborate de Poliția Română. Astfel, sunt utilizate ca mijloc de apărare pentru pararea loviturilor prin prindere si ținerea în direcția din care vin loviturile ori ca mjloc de intimidare a elementelor turbulente sau recalcitrante. Forța loviturilor trebuie să fie în concordanță cu gradul de împotrivire a agresorului. Se evită, pe cât posibil, folosirea bastonului cu electroșoc împotriva minorilor, femeilor și bătrânilor. Totodată, se interzice folosirea unui astfel de dispozitiv împotriva copiilor, femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vădite de invaliditate. Excepție fac acele cazuri în care astfel de persoane înfăptuiesc un atac armat în grup, care pune în pericol viața sau integritatea mai multor persoane.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Sindicaliștii Europol susțin, însă, că ar fi fost mai sigure pistoalele cu electroșocuri, așa-numitele „taser”. Motivul: acestea pot fi utilizate de la distanță, limitând, astfel, interacțiunea dintre polițist și agresor!”

În schimb, sindicaliștii salută achiziționarea căștilor de protecție cu vizor, ținând cont de faptul că deseori polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente, în timpul intervențiilor. Căștile de protecție sunt confecționate în întregime din plastic și au rolul de a atenua eventualele șocuri în momentul unor lovituri cu obiecte contondente, iar vizorul acestora asigură protecția feței. Bastoanele cu electroșocuri și căștile cu vizor vor fi distribuite pe etape, angajaților M.A.I. din structurile operative.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook