Bloc în flăcări, pe Calea Rahovei



Incendiu uriaș, izbucnit, astăzi, la un bloc de zece etaje, de pe Calea Rahovei din București! Focul a cuprins două dintre laturile blocului, cu mari degajări de fum, care a pătruns în locuințe și pe casa scării. O locatară de la etajul şapte a fost cea care a dat alarma la 112. Clădirea se afla în curs de reabilitare termică, iar locatarii susțin că focul a pornit de la o lucrare de sudură efectuată de muncitori.

VOX “Eram în casă şi am văzut fum, a început să iasă fum. Cei cu reabilitarea, de la o scânteie, au sudat, că mai sunt apartamente, balcoane care trebuiesc reabilitate şi de la ei a sărit scânteie. Evident că cel care îi coordona a strigat la muncitori să se oprească cu sudura.“

VOX “Eu locuiesc la parter. Au luat foc planșeurile care le-au pus de placaj, de la un aparat vechi de sudură, care a făcut scânteie și au început să cadă placaj după placaj. S-au adunat în fața geamului meu, care stau la parter, ca un foc de tabără.“

VOX “Polistirenul ăla, ştiţi cum ardea? Curgea ca smoala, aşa, cu flăcări. Eu stau la etajul șapte, stau pe față, dar era o fumărie că nu mai vedeai nimic.“

Pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale de stingere şi trei autoscări. De asemenea, la fața locului au ajuns cinci echipaje S.M.U.R.D. şi două de descarcerare. Întreaga operaţiune de stingere a incendiului a durat peste două ore.

DANIEL VASILE, purtător de cuvânt, I.S.U. Bucureşti-Ilfov “Prima evaluare de la faţa locului ne-a indicat faptul că, pe partea din faţă, pe partea dinspre bulevard se manifestă incendiul la etajele nouă şi zece, iar aici, în partea din spate, pe faţadă, incendiul se manifesta de la parter către etajele superioare. Era o foarte mare cantitate de fum care se degaja. Din nefericire, acest fum a intrat şi în casa scării şi, ulterior, în apartamentele locatarilor. “

38 de persoane au fost evacuate din apartamentele afectate de foc, fum și apă. Deocamdată, nu se știe când vor putea reveni în locuinte, însă, până la găsirea unor soluții, oamenii vor fi cazați la hotel, pe banii primăriei de sector. Şapte locatari au primit îngrijiri medicale, la faţa locului, iar o femeie, în vârstă de 84 de ani a fost transportată la spital. De asemenea, cinci pompieri și un polițist local au avut nevoie de intervenția medicilor. Patru pompieri s-au intoxicat cu fum, dintre care doi au fost duşi la spital. Un alt pompier și un polițist local au suferit tăieturi la nivelul braţelor, dar nu au avut nevoie de spitalizare. Deocamdată, se fac cercetări în scopul stabilirii cauzei incendiului și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook